| WoKy a întrebat:

Seara buna TPU.
Pentru cei in cauza sau daca au avut asa numitul "Varsat de vant".
De 2 zile ma doare capul si am febra, iar de aseara au inceput sa imi iasa pe piept si abdomen dar si pe spate niste bubite cam cat muscatura de tantar. Cand le ating cu orice, nu conteaza cat de tare se sparg. Ce poate fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

Poate fi varicela (varsat de vant) si ar fi bine sa te vada un medic. Pana mergi la medic, poti folosi mixtura mentolata, mai calmeaza mancarimile. Daca medicul va considera ca ai varsat de vant, iti poate prescrie Aciclovir, crema si pastile.

5 răspunsuri:
| WoKy explică:

E varsat de vant.
@Empathizer am mixtura mentolata si s-au dus ai mei sa imi ia medicamente. Multumesc!

| Empathizer a răspuns (pentru WoKy):

Sa folosesti des crema cu Aciclovir, de 6-8 ori pe zi. Cand iti vine sa te scarpini, da cu crema. Bubitele se vor cicatriza frumos si fara urme in timp. Plus ca, daca esti baiat, crema Aciclovir se poate da si in zona organelor genitale externe, unde nu poti folosi mixtura mentolata decat daca iti doresti sa te urci pe pereti de usturime.

| WoKy explică (pentru Empathizer):

Si daca nu iau neaparat crema aia. Ca la farmacie aici nu au gasit. Iar cea mai apropiata farmacie e la 40 km. Ai mei lucreaza si nu cred ca au timp sa se duca pana acolo. Ma rog tata ca doar el are carnet.
Esti vreun risc sau se vor trece mai greu?
SI de asemenea am aflat de la oameni mai batrani ceva genul ca sa port tricou rosu ca imi trage bubele. O fi si asta folositor sau e vrajeala? Tu ce stii>?

| Empathizer a răspuns (pentru WoKy):

Trece si fara crema aia, dar te chinui mai mult. Nu te scarpina, ca sa nu rupi basicutele, ca pot sa ramana urme (ciupituri de varsat).
Chestia cu carpa rosie e o observatie populara empirica, dar care are o explicatie stiintifica. Colorantul rosu pentru tesaturi era pe vremuri anilina, care e si un bun dezinfectant. O tesatura rosie reducea riscul de suprainfectie. Si pentru facut gauri in urechi la fetite se folosea ata rosie, in popor. Dar in zilele noastre se folosesc multe tipuri de coloranti, si un tricou rosu nu e colorat neaparat cu anilina. In principiu un tricou alb are mai putine substante chimice pe el si e mai putin iritant.
Daca te chinuie rau faptul ca nu poti sa faci baie pe durata bolii, sa stii ca poti face un dus scurtissim cand nu mai rezisti, doar cu apa (cat sa NU se inmoaie bubitele), dupa care te tamponezi usor cu un prosop, fara sa freci pielea cu el. Boala poate sa dureze intre 2 si 3 saptamani. Cu Aciclovir nu depaseste 2 saptamani si apar mai putine bubite.
Sanatate!

| Catalina222 a răspuns:

Du-te mai bine la medic sa vezi ce e.Nu le sparge in nici un caz! Ar fi bine nici sa nu le prea atingi... Spre exemplu eu am avut de 2 ori "varsari de vint", a 2-a oara am avut la 12 ani.Nu trebuie sa te expui razelor solare si unge bubitele cu verde de briliant. Nici nu le prea unda. Stiu, e o senzatie neplacuta, mai ales atunci cind incep mincarimile. Iti pot aparea unde te astepti mai putin.Succes si insanatoseste-te cit mai repede.