Semintele de floarea soarelui contin cca 40% ulei, din care o parte, daca nu cumva aproape tot, este asimilabil de catre organism. 10 gr de ulei au cca 90 Kcal. Consumate in exces, cred ca au o influenta asupra greutatii, insa consumate moderat, ca alunele de padure sau miezul de nuca, pot avea efecte benefice organismului.
Parerea mea despre seminte e ca, desi au multe calorii, sunt mult mai sanatoase decat o punga de chips-uri...asa ca daca ai pofta mananca-le cu incredere, mai au si niste acizi grasi foarte buni pentru organism, dar fara sa faci abuz. Fii atenta la locatia in care le consumi si mai ales la dantura
Eu le cumpar de la farmacia verde sunt decojite si neprajite, celelalte cu sare ingrasa daca mananci in cantitati mari.
Nu ingrasa decat daca le consumi in cantitati destul de mari. Insa incearca sa eviti sa consumi seminte care au sare, pentru ca nivelul crescut de sare duce la retentia de apa in organism si astfel vei parea mai plinuta decat esti de fapt.
Ffffffffff muuuuuuuult, doar uitete pe spatele ambalajului sa vezi cate calorii au!
Semintele consumate in cantitati mici sunt bune pentru organism deoarece ele contin crom, acesta ajutang la ardere grasimi
Da. eu zic mai bine inloc de seminte de floarea soarelui sa iti ei alune de padure si migdale, neprajite ...sunt delicoase si daca nu ai probleme cu colesterolul, uleiurile din alune si peste de exemplu sunt foarte bune. iar si alunele astea, trebuie consumate cu moderatie.ca si semintele de astfel.
Acestea au cocteilul perfect de fitochimicale pentru a te ajuta in pierderea kilogramelor, facand posibila o buna digestie. Sunt bogate si in acid folic, un nutrient de baza pentru femei, dar si grasimi bune, vitamina E, seleniu si cupru, elemente esentiale pentru o inima sanatoasa si pentru prevenirea distrugerii celulare.
Orice produs consumat in exces ingrasa. Semintele sunt mult mai sanatoase decat cipsurile sau tigarile. Celor care consuma seminte le recomand semintele DJILI fara sare. Sunt foarte gustoase. In curand vom lansa un pachet aniversar, care va avea o gratuitate. Pentru mai multe informatii puteti vizita www.djili.ro.