| AlcolicSmile123 a întrebat:

Sfaturi pentru. protejarea ochilor la calculator, va rog?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Sonnayasashikushinaide a răspuns:

Majoritatea display-urilor noi au protectie incorporata, dar ai putea sa iti iei ochelari cu anti-reflex, probabil sunt si alte sisteme, poti sa intrebi un optician x)
Mi-e doctorul mi-a recomandat sa iau pauze, la 1-2 ore sa iau macar 5 min pauza, dar eu cand ma apuc sa citesc sau sa desenez, stau ore intregi cu ochii holbati, e greu sa iti controlezi cat stai la computer...

| SimonaCristina a răspuns:

Pauze mici si dese de la expunerea la undele monitorului si folosirea ohelarilor antireflex. Funda?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ochelarii cu filtru si sistem anti-reflex sunt o solutie foarte buna. Mai erau mici ecrane de se prindeau de partea de sus a monitorului, pentru a mai acapara din razele utraviolete emise de acesta.

Poti gasi acest mic ecran in aproape orice magazin de calculatoare. Cel putin poti intreba.

Si ultimul sfat ar fi sa stai cat mai putin la calculator!

O zi placuta!

| AlyxandirClaw a răspuns:

Dintre cate stiu, ochelarii "polaroid" ajuta.

| Pietresemipretioase a răspuns:

Exista o folie de protectie transparenta care se pune pe monitor.

| Denyiiiisa a răspuns:

De ce sa cheltui o gramada de bani pe niste ochelari anti-reflex sau pe un monitor, cand poti sa nu mai stai asa mult, si sa faci ceva mai interesant?