| dark_8705 a întrebat:

Sintome ale aparitiei unui cheag de sange pe creier? Care pot fi cauzele aparitiei acestuia si factorii care o influenteaza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Stefan
| Stefan a răspuns:

Cheagurile de sange care apar pe creier, pot aparea la cateva luni de la o lovitura. Una din complicatiile frecvente ale traumatismelor craniocerebrale sunt hematoanele. Acestea reprezenta colectii de sange, mai popular spus cheaguri de sange, care se formeaza in interiorul capului in diferite spatii ale cutii cerebrale, care au efect de compresiune asupra creierului.

| ăăăă a răspuns:

„Una din complicatiile frecvente ale traumatismelor craniocerebrale sint hematoamele. Acestea reprezinta colectii de singe - mai popular zis cheaguri de singe
- care se formeaza in interiorul capului in diferite spatii ale cutiei craniene. In functie de localizarea lor capata si o denumire: subdurale, extradurale etc. Ca orice cantitate de singe care apare in interiorul capului, ele au un efect de compresiune asupra creierului.

De regula, hematoamele intracraniene fie ca sint localizate pe suprafata creierului, deci apasa creierul sau in interiorul creierului, distrugindu-l, ele trebuie evacuate. Totusi, daca hematomul este foarte mic ca grosime sau ca volum, atunci se incearca un tratament cu medicamente
care sa opreasca singerarea si cu medicamente care sa micsoreze volumul creierului.

Deci, in unele din aceste cazuri se poate scapa fara operatie; in alte cazuri, dimensiunile cheagului fiind mai mari, se impune obligatoriu interventia chirurgicala pentru scoaterea hematomului. In perioada de dupa operatie pacientul sta in spital in general 6-7 zile. In acest timp exista si riscul unei resingerari, mai ales la pacientii in virsta care sint si hipertensivi: in momentul in care creste tensiunea poate singera din nou
"

Hematoamele sint cele mai frecvente complicatii, in urma loviturilor la cap

„De regula, asemenea hematoame posttraumatice, odata evacuate, evolutia pacientului este buna. Cu conditia ca aceasta singerare sa fie fenomenul predominant din cutia craniana si nu leziunea creierului.

Leziunea creierului se traduce fie printr-o contuzie cerebrala - imbibarea creierului in singe, fie prin dilacerarea cerebrala - distrugerea creierului (anumite portiuni din creier sint distruse si se transforma intr-un fel de pasta). Aceste leziuni apar in functie de intensitatea traumatismului, dar simptomele sint prezente imediat dupa traumatism. Deci, nu cred ca dumneavoastra aveti o leziune cerebrala, ci mai degraba un hematom.

Se intimpla foarte des ca acestea sa apara mai tirziu dupa o lovitura la cap. Dupa ce ai cazut iti pierzi constienta pentru citeva secunde, te ridici si ai impresia ca totul este foarte bine. Insa, dupa un anumit interval care poate varia de la minute la zile, si uneori chiar la saptamini, incepi sa ai dureri de cap, greata, varsaturi, uneori iti amorteste o mina sau se strimba gura. Toate acestea traduc semnele de aparitie a unei singerari intracraniene. Este vorba de hematoamele care apar mai tirziu. Asemenea pacienti sint tinuti sub supraveghere, chiar daca nu strict internati, dar cel putin sub supraveghere medicala o perioada care poate ajunge si pina la trei saptamini.

Pacientul este avertizat de medicul specialist sa-si urmareasca durerea de cap, daca-i scade pulsul, daca apare o inegalitate a pupilelor si sa se prezinte imediat la control ce apar aceste simptome.De aceea este indicat ca orice pacient care sufera un traumatism cu o scurta pierdere de constienta sa se prezinte la un neurochirurg care il va consulta si il va supraveghea in cazul aparitiei complicatiilor.

Hematoamele sint cele mai frecvente complicatii, in urma loviturilor la cap. Dar mai pot apare si fracturile de baza de craniu. Iti curge pe nas sau pe ureche un lichid care vine din interiorul capului - este vorba de o fistula de lichid cefalo-rahidian, lichid care inveleste creierul. Aceasta complicatie poate sa apara imediat sau mai tirziu, iar bolnavul
crede doar ca sufera de o raceala de iarna.

Alte complicatii pot fi paraliziile de nerv facial - ti se trage gura intr-o parte - sau crizele de epilepsie. Oricum, in cazul dumneavoastra e posibil sa fie vorba doar de un hematom. Poate nici nu e nevoie de operatie, dar cel mai bine este sa va prezentati cit mai repede la un consult neurochirurgical. Astfel se poate pune un diagnostic corect si se poate stabili o linie terapeutica".

Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.

funditabatting eyelashes?
papa:*
mult succes big grin.