anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Socrul meu sufera de neo sinus piriform.As dori mai multe informatii despre aceasta boala si un eventual tratament.Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Neo sinus piriform este o expresie care desemneaza o tumora dezvoltata la nivelul unei zone a laringelui, tumora care ii pare medicului maligna (probabil nu i-a facut insa biopsie ca sa stie cu certitudine).
Apropos, piriform inseamna in forma de para, dar asta e mai putin important.
Ideea e ca in primul rand trebuie stabilit cu certitudine ca e vorba de un cancer, apoi trebuie discutat cu un ORL-ist specializat pe oncologie ca sa stiti daca tumora poate fi rezecata chirurgical (laringectomia e o interventie chirurgicala foarte ampla si dificila).
In plus, trebuie sa-l vada si un oncolog pentru tratament pre si postoperator.
Nu vreau sa te sperii, dar e o localizare greu de tratat si tumorile laringiene sunt de obicei foarte agresive, pacientii avand o supravietuie redusa.

Laur
| Laur a răspuns:

Orice caz de neo trebuie judecat individual, exista peste 600 de medicamente oncologice si administrarea lor se face in functie de particularitatile fiecarui caz, deci trebuie un consult oncologic amanuntit.

Legiuitoarea draga, iar iti dai cu parerea aiurea? Neo de sinus piriform e diagnostic clar, nu e nimic diferential acolo. Sinusul piriform e o formatiune anatomica, iar neo de sinus piriform inseamna proliferare celulara maligna cu originea in formatiunea respectiva.

Orice neo se diagnosticheaza doar in urma unei biopsii, altfel exista doar suspiciune de...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Neo sinus piriform nu poate fi rezultatul unei biopsii. Inseamna doar ca exista o tumora in sfera ORL care pare maligna.

Explicatia data tot de tine de pe alt cont (cate conturi ai, frate?) este rezultatul unei biopsii si inseamna ca persoana are cancer intr-un stadiu relativ precoce. Nu e infiltrat radionuclear ci mononuclear. Trebuie sa primeasca tratament oncologic avand sanse foarte mari de vindecare in acest stadiu (poate chiar peste 50%).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Neo - neoplasm, tumoare (în termen liber, cancer).
Piriform - în forma de fluture.
Acest diagnostic diferenţial se dă după o serie de analize şi investigaţii amănunţite: radiografie, R. M. N. (rezonanţă magnetică nucleară, simplă sau cu substanţă de contrast), analize de sânge, puncţie biopsică.
Ca tratament: intervenţie chirurgicală, radioterapie, citostatice.
Trebuie să vorbeşti cu medicul curant. Este obligat să-ţi comunice situaţia de fapt, ce urmează să se facă, care sunt beneficiile şi riscurile fiecărei manevre medicale.
Multă sănătate.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Voi, doctorii și viitorii doctori, învățați să explicați unui pacient ce are și care sunt beneficiile și efectele adverse în astfel de situații.
Nu sunteți atât de deștepți încât să susțineți că le cunoașteți pe toate. Vă înșelați.
Învățați să comunicați cu cei care intră în contact cu voi, din simplul motiv că nu trebuie o persoană să pună o astfel de întrebare pe site că doctorii nu interacționează cu ei, clar?
Eu sunt într-o situație extrem de delicată cu sănătatea mamei mele, din cauza voastră, a superficialității de care dați dovadă.
Lăsa-ți garda.
Sunt foarte, foarte puțini doctori care își cunosc cu adevărat meseria. Eu acum am reușit să cunosc unul din cei peste 50 cu care am intrat în contact în ultimii 2 ani.
Lăsa-ți-mă în pace cu insistențele voastre total nejustificate.
Politica site-ului mă împiedică sa fac unele afirmații, trei sferturi din voi sunteți vinovați de decesele pacienților...
Mă opresc aici.
Respect doctorul care este deschis, care te investighează, vorbește frumos cu tine, nu se uită să scoți valuta din buzunar, etc., urăsc cei care insistă cu prostia lor...
Vreau pace...
Lumea mea este cenușie!
Pa, pa.