| sweetgirl_3609 a întrebat:

Sora mea mi-a luat sosetele cit eu nu eram acasa, si ea avea ciuperca la picioare acum eu nu le pot purta pentru ca miros urit si ma pot infecta, cum sa le dezinfectez? pentru ca nu pot sa-mi procur altele... confused

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Fierbe-le timp de 30 de minute in apa cu detergent sau spala-le in masina de spalat la 90-95 de grade, cu un program de minim o ora (spalarea) si apoi calca-le cu fierul incins (daca sunt de bumbac). Daca nu sunt de bumbac, nu ai cum sa le dezinfectezi.

Abh
| Abh a răspuns:

Ar fi bine sa le fierbi macar 15 min. cu detergent si apoi, dupa uscare sa le calci cu fierul incins.

| Zenithf a răspuns:

Cum ii zice la ala in care se pun exponatele la biologie? A, cloroform, da, trebuie sa le speli in cloroform sau sa le fierbi cu soda.
Cloroformul este folosit si pentru incaltaminte. thinking

| Lorien_2084 a răspuns:

Daca reusesti sa faci rost de undeva de Impresan sau Sagrotan(le tii 30 de minute in apa cu una dintre aceste solutii)

| abcdefgh a răspuns:

Buna.Baga-le la masina de spalat cum a zis si la 90 grade. Apa fierbincioara cu vanish, otet si dero sau alt detergent(nu conteaza ce detergent e) Pune-le la uscat si le poti folos cu incredere.Succes

| pacalici a răspuns:

Ce naiba ma e soruta puteai sa te axprimi si u altcumva

| devilll a răspuns:

Metoda traditionala fierbele cu sodatongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Spalate la masina la 90 grade cu vanish hygene si apoi calcate