Te rog nu adopta aceasta metoda! De ce sa ramai cu vergeturi cand poti slabi frumos?! Si eu am 15 kg in plus fata de greutatea normala si am incercat foarte multe metode, am slabit 10kg in vara(intr-o luna) prin dieta+sala, da rezultatul a fost frumos insa pretul a fost sanatatea si anume ameteli pana la lesinuri, am ajuns sa am lipsa de fier+calciu, de asemenea vergeturi.
Cel mai sanatos este sa slabesti 2-3kg/luna, chiar daca sunt multe diete care promit 5kg/saptamana daca revii la stilul de viata anterior o sa te ingrasi dublu, cum a fost si cazul meu. Cand am inceput dietele aveam 74kg si acum am 79kg.
De vreo 3 saptamani am inceput un stil de viata sanatos, mic dejun dimineata obligatoriu, mananc des si putin, 5 mese pe zi, fac aerobic cand am timp, idealul este de 3 ori pe saptamana minim dar am un an foarte ocupat sunt a 12-a, tu in schimb poti face lejer sport! Incearca sa gasesti ceva care iti place, care sa nu il faci din obligatie, sa te gandesti ca o faci pentru tine si incearca sa te inchipui in cateva luni cat de bine o sa arati, de ex poti invata dansuri pe YT, poti face tae kwon do, kung fu etc, ai inteles ideea. Acum e destul de nepotrivit sa te duci la alergat ca e frig afara si inspiri aerul acela rece si poti raci foarte usor sau poti avea o tuse urata(crede-ma am facut si asta ), in schimb o activitate mai usoara este sa sari coarda. Important e sa fii perseverenta, sa fii convinsa ca toata munca ta grea se va plati si vei fi incantata de rezultat!
Legat de mine, eu am slabit 2 kg in prima saptamana, dar am mai mancat si dulciuri recunosc si chiar nu am avut timp de micul dejun pentru ca trebuie sa ma trezesc pe la 6, fata de 7 fara 10 cum o faceam de obicei, aveam multe de facut si ma culcam pe la 12; iar in a 2-a saptamana am vazut ca ma ingrasasem 1kg , o sa vad la sfarsitul saptamanei asteia daca am mai slabit, eu mi-am pus ca scop 2kg/luna pentru ca o sa am balul de absolvire in 8 luni si 2x8=16kg, deci e foarte bine asa. Mai naspa ca vine Craciunul si na rutina e mananci, bei, te culci si iar mananci, bei, te culci
Daca vrei putem vorbi pe mess ca esti cam in aceiasi situatie ca mine, ma rog sunt mai grasa ca tine, ca sa ne ajutam reciproc cu sfaturi, na zic si eu sa ne/iti fie mai usor. Id-ul meu ti-l dau intr-un mesaj privat.
Iti doresc numai bine si multa bafta! :*
Nu ti-as recomanda genul asta de metoda, incearca sa nu mai mananci dupa ora 18 si sa reduci consumul de dulciuri, paine si paste
E problema ta dacă vrei să încerci o metodă nesănătoască ca asta cu vomitatul, mie nu-mi pasă, tot ce-ţi spun e că cea mai sănătoasă cale şi singura care funcţionează (bine) e dieta şi sportul. Nu mai caută metoade uşoare, nu mai căuta scuze; şcoala e 6 ore pe zi, problema nu e că n-ai timp, ci că eşti leneşă. Dacă vrei să slăbeşti îţi trebuie ambiţie.
Scoala e 7 ore pe zi. Chiar 8 (noi facem pregatiri ) ajung acasa la 9. Invat..ma trezesc la 7-8 Imi fac temele si ma pregatesc pentru scoala.nu sunt tocilara
Daca u esti genul care vine acasa sta pe facebook si merge la culcare, mai b las-o balta.Dar mersi pentru comentariu.
Ştii şi tu cât de lipsită de ambiţie eşti, că altfel n-ai fi sărit rapid la mine. Nu intru pe facebook, dar da, sunt genul care-şi face ghiozdanul cu 10 minute înainte să plece la şcoală. Dar te-ar suprinde să aflii că am note relativ mari şi că sunt într-o clasă bună, şi că tot veni vorba, mie-mi suni a tocilară. Dacă ai vrea într-adevăr să slăbeşti ţi-ai face timp. Dacă nu, rămâi grasă.
Eu am în general note peste 8, dar mă mai prind profii în momente în care nu ştiu nici titlul lecţii şi-mi puşcă un 3 sau un 4, cu noroc un 6. Nici mie nu-mi place matematica(algebra în special, mă plictiseşte într-un hal...), am un 3 şi un 10 până acum.
Pe mine mă stresează tocilarii ăştia, care-şi învaţă la toate materiile, care n-au pic de tupeu şi sunt prea timizi ca să te salute măcar(că învaţă până şi la muzică e mai puţin relevant, că sunt timizi şi plicticoşi pe de altă parte...). Ce-i drept, de la ei iau temele mereu, că n-au tupeu să-mi zică nu.
Voi v-ati gandit vreodata ce insemna atunci cand mananci, neabtinandu-te de la nimic si apoi vomitand? e bulimie curata.si e o boala destul de urata.du-te la un nutritionist, daca ai sub 18 ani, consultatia va costa mai putin decat in mod normal.iti va face niste analize, si dupa o sa slabesti si nu dintr-o datanu e posibil asa ceva.sau daca ai auzit de Colon Help...am auzit ca e bun!
Buna Lola,
Poti sa-mi zici ani ai? Care consideri ca este greutatea ta normala si ce inaltime ai?
Nu consider ca este normal si sanatos ca prietenele tale au slabit vomitand deoarece aceasta metoda le poate da grav oragnismul peste cap si pot sa aiba probleme grave de sanatate, deci, nu iti recomand sa faci ca ele.
Daca te afli la pubertate, este normal sa ai probleme cu greutatea, deoarece in aceasta perioada organismul trece prin schimbari si se pregateste sa se maturizeze.
De asemenea, este important sa iei 3 mese pe zi, la ore fixe, sa mananci variat, in special multe fructe si legume, sa nu mai mananci dupa ora 7 si sa reduci cantitatea de dulciri, sucuri si mancare de tip fast-food.
Te astept cu mai multe informatii.
Am 15Ani, 1.65 si 70 kg.Nu consum sucuri si fast-food.Foarte putine dulciuri.Ce-i drept nu prea mananc..m.am invatat sa nu prea mananc.Acum cateva luni am stat cam o saptamana nemancata si ce-i drept aveam 66 de kg dar imi era foarte rau.
Multumesc foarte mult de sfaturi