| maricel a întrebat:

Sotia mea este ingrijorata ca este insarcinata, deoarece nu i-a venit ciclul la data normala, i-a venit dupa 10 zile, adica ieri. Se poate sa fi ramas? De ce i-a venit asa tarziu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
15 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Se poate sa fie insarcinata si asta sa nu fie menstruatie ci o sangerare pe sarcina. Daca e asa, atunci e o problema serioasa care o poate pune in pericol si pe ea si bebelusul. E important ca maine sa-si faca un test de sarcina si apoi sa mearga la ginecolog daca testul e pozitiv. Daca e negativ, inseamna ca nu e insarcinata, dar are un dezechilibru, probabil hormonal. Atunci sa astepte sa-i treaca menstruatia si sa mearga apoi la ginecolog.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

1) Menstruatia nu mai apare dupa ce s-a instalat sarcina. Asa ca daca i-a venit atunci nu exista nici o sansa.
2) Exista foarte multe motive care determina o intarziere a ciclului: infectii, dereglari hormonale, unele medicamente, chiar si o sarcina cu avort spontan foarte devreme.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

@timea: Ma contrazici degeaba.
Pentru inceput, uita-te sa vezi ce inseamna menstruatie. Ce reprezinta acest proces. Singura sansa ca o femeie insarcinata sa aiba ciclu este de a avea doua utere. Malformatia asta, 2 utere intr-un singur organism, exista, dar e foarte rara.
In al doilea rand, nu orice sangerare vaginala e mentruatie. Multe femei au sangerari in timpul sarcinii, dar care nu au nimic in legatura cu mentruatia. Sarcina opreste ovulatia, si acest lucru nu mai lasa loc procesului de menstruatie.

| Dara a răspuns:

Inteleg ca nu va doriti un bebe. Probabil aveti motivele voastre dar e bine sa luati in calcul si posibilitatea asta. O vizita la ginecolog si un test de sarcina o vor scapa de indoiala. Menstruatia poate intarzia si de la o raceala sau stres.

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Du-te la farmacie, cumpără-i un test de sarcină şi spune-i să-l facă în urina de dimineaţă. Întrebi dacă se poate să fi rămas... Se poate? Aţi făcut dragoste protejat sau neprotejat? Dacă aţi făcut neprotejat se poate. Spune-i să facă un test de sarcină şi eventual să consulte un ginecolog. Poate e o infecţie. Multă sănătate ţie şi soţiei tale!

| JustMeFlory a răspuns:

Spune-i sa faca un test de sarcina cu urina de dimineata.Numai asa va puteti lamurii+o vizita la ginecolog. Poate fii si o simpla dereglare.
Succes!

| Farcas a răspuns:

Este posibil sa fi avut ceva dereglari hormonale dar se poate sa fi ramas si insarcinata. Exista cazuri in care si atunci cand esti insarcinata, ciclul mentrual mai vine. Cel mai bine ar fi sa o iei pe sotia ta si sa mergeti impreuna la medic, la un control pentru ca si daca nu este insarcinata, poate are vreo raceala sau ceva de i-a intarziat menstruatia.In cazul in care e insarcinata, felicitarile mele, un copil e un dar ceresc.

Va doresc succes!

| Farcas a răspuns:

@gyzzard Permite`mi sa te contrazic, dar exista sanse pentru ca stiu persoane care au fost insarcinate si au avut menstruatie pana prin luna a 4-5, depinde de oragnism.asa ca.mai bine sa faca un test de sarcina sau mereti impreuna la medic la un contol, e cel mai sigurwinking

| girlxx21 a răspuns:

Depinde... ori e racita jos de i-a intarziat ciclul. poate sa fi ramas insarcinata.ciclul poate veni si in timpul sarcinii asta se intampla mai rar timp de 3 luni. De ce nu-si face un test.sau sa mearga la ginecolog?

| Casiana a răspuns:

Poate ca este insarcinata, acum si daca este insarcinata ar trebui sa fii foarte fericit, nu ar trebui sa te ingrijorezi!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este ingrijorata? de ce? un copil este o nenorocire? saracii nenorociti care neau adus pe lume si pe noi alti nenorociti. da ne place viata oricat de grea ar fi. ca nu am vazut decat lasi care nu mai vor sa traiasca. da aia hotarasc singuri.scapati repede de nenorocire ca daca nu ii doresc sa traiasca mult si bine alaturi de voi.si sa fie sanatos si destept si sprijinul vostru cand chiar veti fi nenorociti.nu ca v-as dori asta, dar nu stii niciodata ceti rezerva viata.am o matusa care a avut 25 de nasteri acum 100 de ani, in primii 40 de viata. a murit si la 102 ani ii mai traiau 5 copii, toti directori de firme si institutii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa cum zice gyzzard, inca nu stii daca este menstra sau daca este o mica hemoragie. un test ar lamuri lucrurile. dar daca a fost un avort spontan(ma refer la scurgerile pe care le are)testul poate iesi pozitiv. asa ca cea mai concludenta ar fi o ecografie.

| bebe a răspuns:

E ceva normal sa mai intarzie, insarcinata nu e pentru ca i-a venit cilclul asa ca stai linistit
cel mai bine ca sa scapi de orice indoiala ia un test de sarcina

| cristinika a răspuns:

Cel mai bine va duceti la farmacie si cumparati untest de sarcina Barza Gold(sepoate cumpara de la orice farmacie si costa in jur de 10 lei). Se poate sa fie insarcinata chiar daca are menstruatie, deoarece eu am un baietel de 9 luni si pe durata sarcinii am avut menstruatie.

| diego82 a răspuns:

Cel mai probabil nu e insarcinata. Prezenta ciclului inlatura probabilitatea unei sarcici. Intarzierea ciclului este data de mai multi factori: stres, fumat etc. Totusi consultul profesional medical e cel mai indicat.

Numai bine!