De acei gadacii negrii, Blatta orientalis, se scapa mult mai usor decat cei din specia Blattela orientalis( gandacul rosu de bucatarie). Conditia necesara este ca asociatia de locatari/proprietari sa apeleze la serviciile unei firme autorizate pentru dezinsectie--- aceasta firma specializata va face dezinsectia tuturor spatiilor comune la anumite intervale de timp prestabilite ( in functie de ciclul de dezvoltare al insectei) cu substante cu eficienta probata. Daca asociatia nu apeleaza la serviciile unei astfel de firme si incercati fiecare, in locuinta sa, sa-i starpiti, NU se va rezolva problema.
Este simplu sa scapi de aceasta frica. Asculta-ma pe mine : tot ce trebuie sa faci este un simplu exercitiu ce tine de propia ta minte. Trebuie sa te gandesti ca gandacii sunt si ei niste insecte date de Dumnezeu ( mai hidoase, dar asta este ) nu trebuie sa iti fie frica de gandaci, ei nu iti fac nimic. Tie iti este de fapt scarba de ei ptc sunt mari, urati, scarbosi in adevaratul sens al cuvantului, insa trebuie sa deosebesti frica de scarba, nu ai de ce sa te temi de ei ptc nu iti fac absolut nimic! Asa ca un pas important pentru lupta ta cu gandacii este acela de a iti lua papucul in mana si de a incepe vanatoarea gandacilor! Sper ca te-am ajutat, am dat tot ce-i mai bun din mine! Uite o sa te incurajez : Omoara gandacul! Omoara gandaculll! Stiuu ca pooti! :*
Paaai... Eu nu cred in Dumnezeu si nu, nu mi-e scarba de gandaci, mi-e frica. Si chestia e ca dau si eu cu piciorul dupa ei, dar cand vin cate 2-3, n-am cum sa-i prind pe toti. Eu n-am avut inca placerea de a intalni cate 2-3 de-odata, spre deosebire de fratele meu mai mare -.- care ii vede, tipa, fuge si ma cheama pe mine sa-i omor... Oricum, daca se intampla cumva sa gesesc cate 2-3 si sa se mai si urce vreunul pe mine, v-am pupat, m-am dus Dreacu'. :*