anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sper ca postez in categoria corecta.O sa incep direct: de cand eram mica am fost o fata dolofană si din cauza asta, am fost mereu tinta batjocorilor colegilor. In clasa a 8a am hotarat sa slabesc ca sa scap de sâcâielile lor. Nu am facut-o niciodata pentru mine, ci doar sa ma lase lumea in pace. Tin sa precizez ca am 1.71 inaltime si niciodata nu m-am ingrasat mai mult de 87 kg. Am avut intodeauna fluctuatii de greutate pentru ca da, recunosc, sunt gurmanda. Cand eram grasa mi se intampla sa ma opreasca terte persoane pe care nici nu le cunosteam pe strada si sa-mi dea sfaturi cum/ce sa mananc, fara sa le intrebe nimeni, sau se intampla ca sa merg cu o alta persoana tot grasa langa mine si sa treaca anumiti neobrazati si sa ma observe si sa-mi strige numai mie, citez: "Mai da dracu carnea jos!" De doi ani de zile nu am mai tinut nici un fel de regim, m-am delasat si datorita faptului ca am ajuns la saturatie dupa ce am tinut toata viata aceeasi rutina si datorita problemei cu calcaiul drept: am fasceita plantara din cauza ca piciorul stang e milimetric mai lung decat cel drept iar toata greutatea apasa mai mult pe dreptul, dar si datorita faptului ca am facut atata vreme un dans repetitiv seara ca sa ma metin in forma. S-a intamplat ca persoane cu care vorbeam, glumeam sa ma ignore sau sa ma priveasca cu dezaprobare, zicandu-mi in fata:" Nu ne mai place "dă" tine acum!", "mai slabeste!". Imi impun mie sa slabesc de parca ar fi corpul lor. E ca si cum ai adopta un caine cand e pui, iti place, te joci cu el si apoi cand creste il dai pe strazi ca nu-ti mai place. Urata la față nu sunt: sunt bruneta cu par lung, ochii albastrii si trasaturi regulate. Nici in materie de barbati nu mai am succes desi asta nu ma afecteaza. Erau indivizi care ma invitau la suc si acum pe strada nici nu ma saluta. Nu arat dizgratios, adica sa fiu respingatoare, sunt doar una dintre acele persoane grase. Eu nu am probleme, ma simt bine in pielea mea si imi pare rau ca am tacut cand trebuia sa le dau replica acelora care ma " someaza" sa slabesc. Intrebarile sunt: de ce sunt stigmatizate persoanele grase atat de mult si cum de isi permit unii cu nonsalanta sa-i "strige" cuiva in fata astfel de lucruri? Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Asta e Romania. Toti prostii umbla liberi in societate. Handicapati nai ce sa le ceri, erau si femei care se luau de tine? Tinere panarame ma refer

| Liviu a răspuns:

Am avut 125 de kg...laughing deci te inteleg, acum am 97 si vreau sa dau jos pana la 90 happy eu inteleg cel mai bine prin ce treci, daca vrei scrie-mi in privat si iti povestesc.

| aXy99 a răspuns (pentru Liviu):

Ea nu vrea sa dea jos, ce nu intelegi?

| Liviu a răspuns (pentru aXy99):

Tu nu ai inteles, era vorba despre ce probleme am avut, si am trecut, uf happy

| Bondarel99 a răspuns:

Eu am observat ca lumea (ipocrita si proasta, desigur) se ia de orice defect fizic, nu neaparat de kg in plus. De ex o persoana cu nasul mare sau cu par facial sa zicem isi ia la fel de multe priviri si remarci ca tine.
Acestea vin de la romanasii nostri frumosi si perfecti care nu se simt bine pana nu il fac pe altul sa se simta prost. Singurul sfat pe care pot sa ti-l dau e sa slabesti (daca vrei bineinteles, nu esti obligata sa faci asta de ochii lumii), sa fii mai tupeista si sa le dai peste nas sau sa te muti intr-o tara civilizata (nu o sa fie totul roz, dar cel putin o nuanta apropiata de roz cu siguranta o sa fie).

PS. Eu recent am vazut o tanti de vreo 40 ani care parea educata, cu o prietena de-a ei langa, strigand (retoric, nu avea intentia sa fie auzita de persoana respectiva pentru ca era departe, dar de ceilalti de pe trotuar a fost auzita) catre o fata random de pe strada "fa, slabatura d***u, te cauta moartea pe acasa". De unde crezi ca invata copiii aceste lucruri? Poftim, de aici? De unde educatie daca si parintii sunt la fel de needucati?

| aXy99 a răspuns (pentru Bondarel99):

Eu n-am pomenit pe nicaieri sa strige lumea pe strada astfel de lucruri strainilor.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cei ce o fac sunt lipsiți de educație. Este și o lipsă generală de cultură și respect. Mârlănie. De aia.

| aXy99 a răspuns:

"de ce sunt stigmatizate persoanele grase atat de mult'
Din simplul motiv ca persoanele care nu se incadreaza in anumite criterii si sisteme de valori vor fi considerate anormale, deci stigmatizate. Si mie imi spuneau toti ca sunt slab cand eram mai mic fara sa ii intreb nimic.

"cum de isi permit unii cu nonsalanta sa-i "strige" cuiva in fata astfel de lucruri? "
Cei care te-au jignit sunt nesimtiti, nu merita sa ii bagi in seama, iar cei care ti-au dat sfaturi (sau au vrut s-o faca), cel mai probabil ti-au vrut binele, chiar daca au facut-o intr-o maniera care te-a deranjat.

| Bondarel99 a răspuns (pentru aXy99):

Nu neaparat sa strige, dar sa le mentioneze in fata lor si de fata cu ei pe un ton jignitor am auzit. Eu am dat doar niste exemple, nu stiu in ce oras stai dar te asigur ca exista. Bullyingul este in floare, mai ales in scoli dar si pe strada.

| BlackBriliant a răspuns:

Foarte bine ca ai tacut.Nu trebuie sa le dai altora explicatii de ce esti grasa

| Advvrt a răspuns:

Eu iti voi spune cum sa slabesti nu deoarece e urat sa fi gras, ci deoarece nu e sanatos.
In primul rand ai grija ce mananci. Nu trebuie sa mananci doar legume. Carnea e foarte buna atat timp cat e preparata intr-un mod bun, plus ca e si buna de multe ori. Incearca sa renunti complet la fast food. Găsește o prietena cu care sa mergi la sala sau la alergat si vei vedea ca e mult mai placut. Si chiar daca nu vei slabi, pentru ca unele persoane, pur și simplu asa sunt, sigur vei gasi oameni calumea. Adica wtf, eu aveam o gramada de colege "grase" si ma înțelegeam super bine cu ele si erau de treaba. Oamenii care isi bat joc de tine si te "arunca" ar trebui sa te uiți TU la ei cu sila caci ei au un caracter jegos. Corpul il moddifici, dar caracterul...

| Netereu a răspuns:

Oamenii fac din invidie multe drăcii. Nu sînt toți civilizați.