anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Spuneti-mi si mie albul din dreptul cartilagiilor de crestere conteaza? adica nu sunt osificate mai sunt cateva mici deschizaturi la osul tibiei, si sunt acoperite de ceva alb mai alb ca osul! Si inca o intrebare cum pot fii la mana complet deschise cartilagiile si la picior sa fie aproape inchise? :-s Funda la cine nu imi copiaza rasp de pe net ca am cautat de mi-au sarit capacele ziceti voi din propria experienta mersi :*:* (am 17 ani)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessia_7383 a răspuns:

Da conteaza, inseamna ca la tine perioada de crestere nu s-a terminat si ca o sa te mai inalti, o sa ti se mai lungeasca bratele depinde.si la 17 ani e ceva normal happy

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Osificarea incepe la picioare si se termina la maini, cam cu 6 luni mai tarziu. Micile zone de neosificare (care sunt albe) conteaza, in masura in care insumeaza macar 30% din suprafata cartilajului de crestere.

| AdelinaC a răspuns:

Cartilagiile alea nu ti se osifica pana in jur de 20 de ani