"Există o anumită gradare a simptomelor ce apar la expunerea excesivă la soare.
Iniţial apare aşa numita "epuizare de căldură" ce se manifestă prin creşterea temperaturii corpului peste 37°C, cefalee (dureri de cap), greaţă, vărsături, ameţeli, tahicardie (creşterea ritmului bătăilor inimii), scăderea tensiunii arteriale, dureri şi crampe musculare, oboseală, slăbiciune.
Persoana afectată trebuie să întrerupă orice activitate şi trebuie să se odihnească într-un mediu răcoros, cu ridicarea picioarelor şi înlăturarea hainelor în exces. Pentru a se răcori rapid se pot folosi comprese reci sau pungi cu gheaţă aşezate pe abdomen sau în axile (sub braţe)."
"Insolatia se gaseste sa te atace cand ti-e lumea mai draga si nu tine cont de varsta, dar sunt mai predispusi copiii si persoanele aflate in prag de varsta a treia. Primele semne ale insolatiei sunt dureri de cap, vertij, precum si puls si batai ale inimii mult accelerate, crampe musculare, o acuta si neasteptata oboseala sau o greata inexplicabila. In cazul nostru, semnele insolatiei au inceput in jurul serii, cand cea mica a inceput sa se planga de dureri de cap si sa fie molesita, apogeul urmand sa se declanseze la primele ore ale diminetii urmatoare, cu temperatura de 40 de grade, frisoane si buze vinete."
Creşterea temperaturii corpului peste 37°C, cefalee (dureri de cap), greaţă, vărsături, ameţeli, tahicardie (creşterea ritmului bătăilor inimii), scăderea tensiunii arteriale, dureri şi crampe musculare, oboseală, slăbiciune.
anonim_4396 întreabă:
___Enzo întreabă: