| RoxiutzaRux a întrebat:

Spuneti-mi si mie ce stiti despre apendicita!? va rooog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Daiana_1737 a răspuns:

Apendicita este o inflamatie a apendicelui, cauzata de o bacterie. Aceasta afectiune frecventa poate aparea la orice varsta si are un singur tratament: interventia chirurgicala, de aceea nu trebuie neglijate simptomele.

Apendicele este un diverticul, mai precis o excrescenta a intestinului gros la nivelul cecumului, de aproximativ 9 cm.
Apendicita acuta poate surveni la orice varsta, insa frecventa cea mai mare este intre 10-30 ani, motiv pentru care a fost denumita si „ boala tineretii".

In aparitia apendicitei acute, elementul patogenic determinant este cel infectios care gaseste conditii de dezvoltare din cauza structurii anatomice a apendicelui care constituie un saculet cu continut bacterian, constipatiei cronice, parazitilor (oxiuri, ascarizi, tenie) sau a infectiilor generale (gripa etc).

Cele mai frecvente simptome sunt durerile abdominale, greata, varsaturile si lipsa poftei de mancare. In cazurile mai grave pot aparea febra, frisoane si diaree. In privinta durerii, trebuie mentionat faptul ca, la debutul bolii, aceasta este localizata in regiunea periombilicala si epigastrica si mai apoi, dupa cateva ore, in caz de agravare a bolii, in fosa iliaca dreapta. Contractia musculara la nivelul fosei iliace drepte este semnul cel mai sigur de apendicita acuta.

http://www.csid.ro/health/apendicita-cauze-simptome-tratament-3825721/

http://www.sfatulmedicului.ro/apendicita

http://www.codrosu.ro/......pendicita/

8 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Simptomele sunt greturi, varsaturi, febra, dureri in fosa iliaca dreapta, cu iradiere in piciorul drept.

soothe
| soothe a răspuns:

Inflamatia acuta a apendicelui care se trateaza chirurgical.

| Tourniquet a răspuns:

Pai ai simptomele de : greata, varsaturi., febra, durere in partea dreapta cu amortire a piciorului drept.

Operatia nu e grea happy. Iti ia o luna sa te refaci (eu cand m-am operat mergeam cocosata si ma tinea mama de mana, aveam doar 6 ani straight face ).

Si, sa-ti spun faza rolling on the floor cand m-a intrebat medicul cati ani am in loc sa zic,, 6 ani si 4 luni " am zis,, 6 ani si 4 ani " asa eram foarte fricoasa, timida :-s. tipam dupa mama rolling on the floor

Oh... blushing au trecut 4 ani de atunci!

Bye

| drpopa a răspuns:

Exista numeroase simptome subfebrilitate, dureri abdominale mai exprimate in partea dreapta dar la debut durerile pot aparea in partea de sus a abdomenului (epigastru ) greturi, varsaturi, etc nu toate sunt obligatorii deoarece aceste simptome pot aparea si in alte afectiuni colica biliara, colecistita, pielonefrita, colica renala, diagnosticul de certitudine poate fii pus doar de chirurg dupa consult si dupa efectuarea unor investigatii( ecograf, analize sangvine) Complicatiile apendicitei sunt f periculoase asa ca mergeti daca suspiciona ti acest diagnostic direct la urgente chirurgie

| Floreenofficial a răspuns:

A, pai am avut apendicita acum cativa ani ce-i drept,hee hee si stiu ca ti se umfla un mat parca pe care ti-l scoate.Si cand ai apendicita ai numarul de leucocite foarte mare. Operatia nu e una grea, nu dureaza mult, dar dureaza aproximativ 1 luna recuperarea. Poti merge si dupa 2 zile... dar vor mai fi dureri. Zic asta ca sa stii ca nu ai precizat daca ai sau nu.In orice caz nu e de speriat! Sunt multe alte boli mult mult mai ingrozitoare!
Atentie insa! Cei care nu se opereaza la timp de apendicita fac o chestie care nu stiu cum se cheama ca li se umfla matzul ala prea tare...straight face!

| PuяpℓeMusic a răspuns:

Simptomul principal al apendicitei este durerea abdominala. La inceput aceasta este difuza si nelocalizata. Durerea este atat de dificil de indicat incat majoritatea pacientilor care sunt rugati sa arate zona in care doare, arata cu mana o zona larga, cu o miscare circulara, catre partea centrala a abdomenului.

Pe masura ce trece timpul inflamatia trece de apendice si se propaga spre peritoneu, o membrana subtire care inveleste organele abdominale. Dupa ce aceasta se inflameaza, durerea poate fi localizata clar intr-o zona mai mica. In general, aceasta zona este situata intre partea anterioara a osului bazinului (din dreapta) si buric. Daca apendicele se rupe si infectia se raspandeste prin abdomen, durerea devine din nou difuza pe masura ce mucoasa abdominala se inflameaza.
In afara de durere, ati putea avea unul sau mai multe din urmatoarele simptome:

Greata
Pierderea poftei de mancare
Febra usoara care apare dupa celelalte simptome
Constipatie
Imposibilitate de a elimina gaze
Diaree
Durere surda sau ascutita oriunde in abdomenul superior sau inferior,
in spate sau in rect
Urinare dureroasa
Vomitare care precede durerea abdominala
Crampe severe

Răspuns utilizator avertizat
| cris_4808 a răspuns:

Ai aici toate informatiile http://www.sfatulmedicului.ro/apendicita
de la cauze simptome generalitati si pana la tratament inclusiv operatie(sper sa nu ajungi la ea). Bafta