| dorinta04 a întrebat:

Spuneti-mi si mie niste pastile pentru memorie. Sunt in clasa 8 sunt o eleva destul de buna insa din cauza stresului nu mai pot sa retin absolut nimic si imi este foarte frica la examen.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Intai si intai, trebuie sa eviti aceasta frica. Frica iti spune "nu pot", si creierul ia asta de buna si "nu poate".
Trebuie dimpotriva sa-ti spui ca esti buna si ca "poti", dovada este ca esti o eleva destul de buna.
Pentru rezultate mai bune sunt esentiale: somnul, recreatia (rest&relaxation) si hrana pentru creier, aici intra suplimente nutritive ca lecitina - o proteina gasita si in soia, lapte s.a.m.d., grasimile - cele mai bune sunt omega-fat 3 care se gasesc si in nuci, seminte (neprajite), peste oceanic, vitaminele, in special vitamina B6 care se gaseste si in spanac, ardei gras, varza, banane.
Pe scurt, odihneste-te, fa miscare din cand in cand pentru oxigenare si mananca sanatos. Mens sana in corpore sano.

6 răspunsuri:
| titisan70 a răspuns:

Lecitina.Foarte buna!

| alabalaportocala2011 a răspuns:

Nu există, sau nu știu eu, să existe. Învață cu conspecte.
Lecitina mai ajută.

| EmaS a răspuns:

Lecitina poate, nu stiu daca exista altceva mai puternic. Dar oricum nu este drogul minune, asa cum iti trebuie tie.

| cristina128 a răspuns:

Memoplus

| AlisAlis a răspuns:

Memoplus.Nu trebuie sa iti fie frica de examen crede-ma! Eu l-am dat anul trecut si din cauza emotiilor am pierdut destul de mult.In orice caz relaxeazate nu ai de ce sa iti fie frica,daca ai invatat totul e ok, apoi nu te panica daca inainte cu o seara de examen ti se va parea ca nu mai stii nimic acest lucru va trece in momentul in care vei avea foaia de examen in fata.Stai linistita,calma si repetati intr-una ca stii tot si ca esti ce mai buna, examenul va fi usor vei vedea.Inca ceva e bine ca inainte de examen adica cu o seara inainte sa nu te reapuci de toci, mai bine iesi putin afara si relaxeaza-te si daca ai parinti mai duri spune-la ca ai nevoie de putin aer curat, vor intelege. Succes!

| GabiiHaș a răspuns:

Repeta anul. emotiile se injumatatesc.