| mIss G a întrebat:

Spuneti-mi si mie numele analizelor pentru depistarea hepatitei.Am mai citit cate ceva si sunt cateva simptome pe care le-as avea si eu, oboseala, ingalbenirea albului ochiului, pierderea poftei de mancare si mi-a zis cineva ca s-ar putea sa am hepatita sa-mi fac un control. Putin mi-e teama, dar nu stiu in ce consta asta. Ajutati-ma si pe mine!sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Alllinna, sunt numeroase cauze de icter, inclusiv o hepatita acuta sau chiar un puseu de colestaza in cauza unei hepatite cronice.
Examenul consta in palparea ficatului, eventual intr-o ecografie abdominala si analize de sange si urina: TGP, TGO, bilirubina totala, directa si indirecta, bilirubinurie, antigen HBS, ARN-HVC, anticorpi HVC.

4 răspunsuri:
| micurutza2005 a răspuns:

Eu am avut 2hepatite si A si B si nu am ramas purtatoare de virus asa ca nu te speria asa tare, e adevarat ca o poti transmite altora e contagioasa cand e in plina reactie, mergi repede la analize si cu regim si medicatie in spital o sa fi bine eu nu am probleme si culmea am fost destul de grav cand am avut hepatita B dar mi-am refacut bine ficatul el se regenereaza daca ai grija si ti regim.asa ca nu te speria asa tare daca e hepatita, sa nu fie altceva mai grav du-te repede la dr.

| imortal a răspuns:

Cel mai bine e sa consulti medicul ...in astfel de cazuri nu este bine sa te iei dupa spusele prietenilor sau altor persoane cel mai bun sfat il poate da o analiza... o analiza care trebuie facuta intr-un timp cat mai scurt. succes si sper sa nu ai probleme.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Antigen australia, daca il ai pe asta ai avut sau ai hepatita.Simptome, oboseala, ingalbenirea albului ochiului survine cand este icter mecanic (o piatra a intrat pe coledoc si optureaza canalul nelasand sa se scurga bila si atunci intra in tesuturi ), Foarte multe semne nu sunt sau daca sunt trecem usor peste ele, oricum fa-ti analizele pentru ca este contagioasa si poti inbolnavi pe cei din jur, hepatita se ia prin sex, daca ai o prietena sau sotie faceti o pauza de sex pana dispare reactia virusologica adica dupa ce ai tratat-o, antigenul australia nu dispare niciodata (ai sa vezi ca da pe net, dar iti spun ca nu dispare nici dupa interferon ), odata contactat esti purtator toata viata, la analize cu tine.

| mIss G explică:

sad
multam