| AnDrEiFzRb a întrebat:

Spuneti-mi si mie va rog ce sa mai fac am 12 ani sunt in clasa a 7 si au inceput sa imi apara cosuri de vreo 1 an 2 si nu mai stiu cum sa scap de ele dati-mi va rog un sfapt urgent[funda]

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Zineryt este cel mai bun tratament importiva acneei la ora actuala. Este foarte bun in lupta cu cosurile si pentru prevenirea lor. Trebuie aplicat pe o piele curata si uscata de 1-2 ori pe zi. Aici poti citi mai multe despre acest produs: http://acnee.info/zynerit-tratament-acnee-este-bun-pentru-tine/137 . Il gasesti la orice farmacie si costa in jur de 30 RON. Pe langa folosirea Zineryt-ului trebuie sa ai si o alimentatie sanatoasa. Mai putine dulciuri, grasimi, sucuri acidulate, mai multe fructe si legume. Poti sa mai folosesti si apa termala (imi place cel mai mult cea de la Avene), o crema hidratanta, hranitoare de la Avene, o crema de galbenele pentru cicatrici, ramase in urma cosurilor, plus vitaminele E, A, C si Zn pe cale orala (si nu numai). Si este foarte importanta curatarea zilnica a pielii (dimineata si seara)! Ai nevoie de un gel de curatare cat mai bun. Intereseaza-te la farmacie, si vei fi ajutata sa alegi unul potrivit tipului tau de ten.
Dar cel mai bine ar fi sa consulti si un dermatolog.
Succes! Numai bine!

| Coriii a răspuns:

E normal. e perioada aia de pubertate...

nu trebuie sa te ingrijorezi!

cu timpu' vor trece!

dar te rog sa nu le "strangi" sau "spargi"

sau daca vreio neaparat incearca cu

clean clear!

happy

| Adorable a răspuns:

Buna!
Singura metoda prin care le-ai putea agrava ar fi spargerea lor. Astfel, spargandu-se cosul, intra in piele alti microbi care nu fac decat sa creeze mai multe cosuri.
In primul rand, dupa cum am precizat, sa nu le storci decat pe cele foarte mari.
In al doilea rand, spala-te foarte des pe fata si foloseste o crema de fata sau spirt pentru a usca cosurile.
Si in al treilea rand, te poti duce la farmacie sa cumperi o solutie mentolata pentru ca solutiile mentolate usuca cosurile.
Daca totusi vrei sa fii sigura 100% ca vei scapa cat mai repede, spala-te de cate ori ai ocazia cu ceai de musetel.
Pa, pa si mult succes!

| kleorys a răspuns:

Ceau sapunul de casa este bun pentru cosuri!

| andreushk a răspuns:

Cel mai bine este ca in fiecare dimineata si seara sa te speli pe fata cu apa rece, sa fi atenta sa cureti foarte bine tenul iar dupa iti vei da pe fata o crema antiacneica ( te vei duce la farmacie si ii vei cere asistentei sa iti recomande cea mai buna crema antiacneica pe care o are. mama mea este farmacista. si eu am avut problema, dar de cand m-am spalat asa cum ti-am spus si mi-a luat mama acea crema acneicogel parca laughing sa stii ca sunt mult mai bine. intr-adevar mai sunt cateva dar nu cum erau inaintewinking baftaa!

| Babydoll_4700 a răspuns:

Zinerytwinking

| ღSคภ๔яค a răspuns:

Uite ce am facut eu^^.Imi curat deimineata fata bine bine cu sapun (cu o carpabig grin) si sincer chiar se vede diferenta^^

| mady8055_9212 a răspuns:

Buna! Si mie mi se intampla la fel si doctorita mea de familia m-a sfatuit sa imi fac nevoile intr-un paharut mic si sa dau pa fata si au isparut intr-o saptamna ma jur! Daca nu ma crezi poti sa o intrebi pe mama ta! ok? fundita?

| Ionut01 a răspuns:

Incepi sa te maturizezi,corpul produce mai multi hormoni si de aceea iti ies cosuri, dar mai tarziu o sa-ti treaca (peste cativa ani), dar ar exista unele solutii care s-ar putea sa te ajute

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zineryt, alaturi de Skinoren, este unul dintre cele mai recomandate tratamente contra acneei de medicii dermatologi din Romania.

Zineryt este un medicament contra acneei produs de compania Yamanouchi din Olanda. Este un medicament care se elibereazape baza de reteta si se gaseste in majoritatea farmaciilor. Se prezinta sub forma de pulbere si solvent solutie cutanata. Zineryt contine ca ingredient activ eritromicina 40 mg/ml sub forma unui complex cu zinc. Acest complex este dizolvat in alcool la care s-a adaugat o substanta cu efect emolient asupra pielii. Celelalte
ingrediente sunt: acetat de zinc, diizopropilsebacat si alcool. Eritromicina are efect impotriva bacteriilor care cauzeaza cosurile. Impreuna cu zincul, eritromicina distruge nu numai bacteriile, dar solutia scade si cantitatea de sebum produsa.
Zineryt este un lichid clar, incolor, cu miros de alcool. El este prezentat intr-un flacon impreuna cu un aplicator. Cu acest aplicator Zineryt poate fi aplicat pe piele. Aplicatorul este protejat de un capac care
se insurubeaza. Flaconul este ambalat intr-o cutie galben/gri pe care este inscriptionat Zineryt. Zineryt este in mod obisnuit livrat gata preparat de catre farmacist. Daca nu, in cutie se gasesc instructiuni asupra modului cum se prepara.

Skinoren este comercializat cel mai des sub foma de crema si gel. Crema are o concentratie de 20% acid azelaic, iar gelul de 15%, deci crema este mai concentrata. Conform producatorului, gelul realizeaza o concentratie mai buna la nivelul pielii. Se aplica pe suprafata afectata, dupa curatarea pielii cu un agent de curatare cu pH 5-5, 5. Ca orice alt tratament pentru acnee, eficienta sa depinde de gravitatea acneei si de raspunsul fiecarui individ la tratament. Produsul functioneaza pentru acneea moderata dar nu este suficient pentru acneea severa, care necesita tratamente sistemice (orale).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Acneea este o afectiune extrem de stanjenitoare, ridicand mari probleme la nivel psihologic. O persoana care sufera din cauza acneei se poate simti izolata din colectivitate. Realitatea este insa ca poti face ceva pentru controlarea acestei afectiuni. In afara recomandarii evidente de a te adresa medicului dermatolog, exista si unele remedii naturale pe care le poti folosi ca pe o arma impotriva acneei.

Acestea sunt, de multe ori, mai puternice si mai eficiente decat medicamentele. Uneori, tot ceea ce are nevoie organismul tau este un echilibru nutritional si o ingrijire adecvata a tenului si a pielii, in general. Iata cateva sfaturi pe care le poti pune in practica incepand de astazi, pentru a scapa de acnee definitiv. O data implementate aceste sfaturi, ar trebui sa sesizezi o imbunatatire in aproximativ patru saptamani.

Aplica pe fata o masca cu miere o data sau de doua ori pe saptamana. Mierea de albine are proprietati antibacteriene, astfel incat este excelenta pentru dezinfectarea si vindecarea petelor rosii minore. In plus, mai are o mare calitate: actioneaza cu delicatete asupra pielii sensibile.

Spala-te pe fata de doua ori pe zi cu sapun antiacneic. Este recomandat sa folosesti un sapun pe baza de sulf, special pentru tenul cu astfel de probleme. Momentele cele mai bune pentru spalatul pe fata sunt dimineata, imediat ce te-ai trezit, si apoi seara, chiar inainte de culcare.

Spala-te cu delicatete si nu agresa tenul - nu freca pielea si nu folosi scrub-ul, o carpa sau un burete aspru. Spalarea in exces a tenului va avea efectul contrar si nedorit asupra pielii - glandele sebacee vor fi stimulate sa produca si mai mult sebum, lucru care duce la accentuarea acneei.

Parul nu trebuie sa iti acopere fata. Daca ai parul lung, ai grija ca suvitele rebele sa nu iti acopere niciodata chipul, mai ales daca suferi de acnee. Aceasta deoarece parul contine si uleiuri, contribuind la mentinerea afectiunii si la aparitia altor puncte negre sau purulente.

Pentru ca parul sa se pastreze curat si pentru a impiedica ingrasarea acestuia, fapt care agraveaza problema ta de sanatate, exte indicat sa iti speli parul zilnic si, in special, dupa orele petrecute in sala de fitness. In cazul in care nu este posibil, trebuie sa repeti spalarea pe cap la cel putin 2-3 zile.

Incepe o cura de multi-vitamine puternice. Adesea, aparitia acneei este un semn al faptului ca ceva nu functioneaza bine in organism sau ca acesta are o anumita carenta de vitamine si minerale. Sanatatea pielii tale este strans legata si depinde de nutritie. Epiderma este un organ vital, pe care, de cele mai multe ori, il ignoram.

Daca organismul nu primeste nutritia adecvata si de care are nevoie, pielea reactioneaza prin mijloacele pe care le are la indemana. O modalitate obisnuita prin care tenul iti "spune" ca are nevoie de mai multa atentie din partea ta si de anumite elemente hranitoare este aceea de a produce sebum in exces, inchiderea porilor, precum si de a reduce abilitatea pielii de a se vindeca si de a lupta impotriva microbilor si a bacteriilor.

Din dieta nu trebuie sa iti lipseasca nici cromul. Acest mineral este bine cunoscut pentru proprietatile sale, fiind folosit in numeroase diete pentru slabire. De asemenea, este excelent pentru vindecarea infectiilor epidermei. Un supliment de crom luat o data pe zi va ajuta vindecarea rapida a cosurilor, prevenind "izbucnirile" ulterioare.

Consuma morcovi, pentru beta-caroten (vitamina A). Vitamina A intareste tesutul protector al pielii si previne acneea. Ajuta la reducerea producerii de sebum. Aceasta vitamina este esentiala pentru mentinerea si intarirea tesutului pielii si a membranelor mucoase. De asemenea, vitamina A este un antioxidant puternic, de care corpul tau are nevoie pentru eliminarea toxinelor. O deficienta de vitamina A poate duce la aparitia acneei.

Evita machiajul incarcat si, daca este posibil, renunta complet la el. Produsele de machiaj contribuie la inchiderea porilor, cauzand aparitia mai multor cosuri si puncte negre. Daca trebuie sau vrei neaparat sa porti machiaj, asigura-te ca produsele pe care le folosesti sunt pe baza de apa.

Bea zilnic 8 pahare cu apa. Consumul de apa este esential pentru pielea curata, precum si pentru mentinerea unei bune stari generale de sanatate. Apa este necesara pentru transportarea si eliminarea substantelor toxice din organism, existand astfel o legatura intre apa consumata si tenul tern, fara viata, culoare si "atacat" de cosuri.

Nu iti "stoarce" cosurile sau punctele negre si nu incerca sa le elimini prin agresarea tenului. Oricat de tentanta ar putea parea aceasta varianta, abtine-te sa storci, sa zgarii, sa freci sau sa iti atingi cosurile si punctele purulente. Oricare dintre aceste actiuni duce mai departe la producerea de sebum in exces.

In plus, o data cu stoarcerea mizeriei acumulate in pori, practic rupi membranele existente sub piele, ceea ce duce la patrunderea infectiei si a sebumului sub piele, in straturile profunde ale acesteia. Astfel, singurul rezultat pe care il obtii este aparitia mai multor cosuri.

Fata de perna trebuie spalata zilnic sau la fiecare cateva zile. In cazul in care acest lucru nu este posibil, asigura-te de inlocuirea frecventa a fetei de perna cu o alta curata. Aceasta deoarece, in timpul somnului, stai culcata pe fata de perna, care absoarbe uleiurile pielii tale. Astfel, in fiecare noapte, tenul tau se va incarca si murdari din cauza uleiurilor impregnate in tesatura, ceea ce agraveaza problema. Tocmai de aceea, este important sa iti mentii lenjeria de pat curata in permanenta.

Consuma alimente bogate in zinc. Zincul este un agent antibacterian si un element necesar pentru glandele producatoare de ulei si sebum ale pielii. O dieta din care zincul lipseste sau se afla in cantitati insuficiente poate duce la aparitia cosurilor.

| Alecssa a răspuns:

Ar trebui sa te duci la un medic dermatolog, poate ai o acnee sau ceva.

| dydyrebels a răspuns:

In primul rand te ajuta o igiena stricta,in al doilea rand stiu ca s-ar putea sa ti se para dezgustator dar functioneaza, iti bagi degetul in ureche si dupa aceea aplici putina ceara din ureche pe cosuri, merita sa incerci