Aceasta alimentatie a ta,este foarte daunatoare organismului tanar,producand reducerea capacitatii de munca, scaderea rezistentei fata de boli, in general, favorizand mai cu seama aparitia unor afectiuni ale aparatului digestiv(colita, ulcer) ca si a tulburarilor de dezvoltare si de nutritie.Calitativ, ratia alimentara este asigurata printr-o alimentatie completa, alcatuita din produse lactate,carne, oua, fainoase, dulciuri, legume si fructe crude in orice anotimp.Cantitativ,sa fie potrivita varstei si activitatii depuse.Intretine zilele cu viata nu viata cu zile!
9
Mucoasa gastrica protejeaza peretele stomacului de acidul gastric pancreatic. Acidul dizolva alimentele, iar daca tu bei cola sau alte lucruri de genul acela, iti maresti aciditatea, mucoasa nu face fata si se dizolva, chiar daca se regenereaza odata la 10 zile, poti face gastrita. Asta e cu cola, cu altimentele proaste. nu te dezvolti corespunzator, nu ai de unde sa iei vitamine minerale si esti expus mai mult la boli, faci rost de colesterol, sunt multe. Tot ce am spus pana acum a fost din cultura generala, nu sunt medic sau ceva.
Inafara de efectele estetice pe care Marzipany ti le-a enumerat mai sus, mult mai importante sunt efectele din interior :
Exceptand faptul ca esti foarte predispus la cancer, s-a ajuns la concluzia ca un stil de viata nesanatos te imbatraneste cu aprox. 12 ani.
Si nu doar cele enumerate de tine :
Mezelurile ele pot favoriza aparitia bolilor de inima, diabetului si cancerului la colon.
Si nu doar boli fizice, sunt cazuri in care stilul de viata nesanatos a dus la boli mintale.
Inainte si eu mancam chipsuri si cola zilnic si la masa doar cartofi prajiti, hamburgeri etc. Dar apoi am vazut pe cbs reality un documentar despre stilul de viata nesanatos si obezitatea.
De atunci incerc sa evit cat mai mult mancarurile tip fast food etc.
Aum mananc 2 pungi de chipsuri pe luna si o sticla de suc acidulat o data la 2 luni.
Te asigur ca e o diferenta enorma.Te simti ca un alt om.
Numai bine!
Cand erau un purandel mititel si grasunbel mancam foarte multe mancaruri de tip fast-food.Nu prea mancam mancare gatita pentru ca de dimineata pana la 3 nu era nimeni acasa cu mine, si imi lasau parintii sandwichuri, chipsuri, etc.De foarte multe ori faceam indigestie.Acum am de sufrit:am varci pe posterior si sunt ametita cand ma trezesc dimineat(poate asta e din cauza anemiei)
Daca mananci nesanatos:
1.Te ingrasi repede(mai ales daca esti fata)
2.Cosuri foarte multe
3. Puncte negre pe fata
4.Ten uleios
5.Iti scade nivelul de vitamine daca nu mananci fructe.
Ai grija la dieta! E foarte greu sa slabesti si iti raman varci pe piele
Poti face diabet ceea ce e foarte naspa, fiindca poti ajunge dependent de insulina si asta inseamna sa iti faci de doua ori pe zi niste injectii date de medic, altfel te simti rau, lesini etc. Ia treaba cu mancatu foarte in serios si ai grija.