| almaz a întrebat:

Spuneți-mi va rog, cum substanța de contrast are efect de tratare in cazul herniilor lombare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Prin efectul Placebo.

| Violleta2022 a răspuns:

Substanta de contarst este folosita la efectuarea radiografiilor cu raze X, sau a RMN-urilor, cu contrast, pentru a se vedea mai bine ce este acolo./

| MihaiNicu23 a răspuns:

Ea este folosita sa se vada mai bine la rmn coloana si restul. Nu este pentru vindecare.

| BlueDark a răspuns:

Hahaha....Nu are, ajuta doar la RMN.Este o substanta care, asa cum spune numele, contrasteaza mai bine imaginea si aceasta devine mai clara.
Nu stiu cine ti-a spus ca trateaza hernia laughing
In cazul in care ai hernie de disc iti recomand sa faci kinetoterapie, sa nu ridici greutati si sa te rezumi la miscari "normale" laughing Asta daca nu vrei sa ajungi la operatie, asa ca mine straight face
Am fost operat in urma cu un an si jumatate.Acum nu prea mai am probleme, dar a fost foarte grea recuperarea de dupa operatie.
Seara faina.

| almaz explică (pentru BlueDark):

Despre mielografie ai auzit? Se face cu substanța de contrast injectata direct in coloana, medicii spun ca aceasta substanța are și rol de tratament nu doar vizualizare mai accentuată.

| Donsavas a răspuns (pentru almaz):

Salut! Da, se poate sa aiba si asemenea proprietati. Nu se cunoaste o substanta pana nu este testata. Ozonul am inteles ca reduce foarte mult durerea si ajuta in regenerare.

| BlueDark a răspuns (pentru almaz):

Poate te referi la infiltratii...Sunt apa de ploaie!

| AwGenetix a răspuns:

Nu trateaza nimic, substanta de contrast. ai inteles tu gresit.