anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stau foarte mult timp la calculator.
Lcurez intr-un birou 24 cu 48, dar cam 5 ore din 24 cele de munca apuc sa dorm, dar oricum, 15 ore sunt in fata monitorului... Imi simt ochii obositi tot timpul, senzatie de somn.
lcurez de 2 luni, dar si inainte stateam cateva ore pe calculator, ma jucam cate 2-3 poate chiar 4 ore pe zi, acum insa abia daca mai ascult ceva muzica pe calculator cand sunt acasa.
Ce ar trebui sa fac?
Cum sa ma protejez cat de cat?
Tin la ochii mei, si nu doresc sa am ochelari.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| alexflor87 a răspuns:

Eu zic sa te duci de pe acum la un control pana nu e prea tarziu. Eu tot asa stateam mult la calculator si nu m-am dus din timp la medic, iar acum port ochelari.

| smileyface a răspuns:

Si eu lucrez 12-14 ore la comp. Si am ochelari happy
Daca iti obosesc ochii, opreste-te din lucru la fiecare ora, sau la doua ore, inchide ochii si apasa-i cu podul palmelor. Tine apasat 10-15 secunde, dupa care relaxeaza-i 30 sec. Repeta operatia de cateva ori. Asa reusesti sa ii mai odihnesti.
In privinta ochelarilor. te fac sa "pari" mai inteligent. Si asta e un plus happy

| andreiyo50 a răspuns:

Oboseala, stresul, si statul prelungit in fata calculatorului obosesc muschii ochiului. Pentru a relaxa muschiul ochiului trebuie sa privesti in departare, un obiect aflat la distanta mare (chiar kilometrii departare) timp de 5-10 minute fara sa te misti din loc si fara sa te uiti la altceva. Acest exercitiu va relaxa muschiul incordat al ochiului care privea in monitor.

Un sfat: fa-ti un orar de lucru ca sa stii exact ce ai de facut in ziua respectiva.

citeste si aici:
http://www.tpu.ro/......iul-drept/

Daca problemele de vedere continua viziteaza un medic oftalmolog (parerea mea).