Ecran mic, fortezi ochii, clar. Incearca sa te limitezi la maxim o ora si un pic pe zi, hai doua.
Nu cred ca reusesc da o sa incerc mersi de sfat. dar daca ecranul ar fi mai mare? M-ar ajuta?
Da, te-ar ajuta daca ecranul ar fi de vreo 20 de inch...
Mersi mult man
Nu ai pentru ce. Crede-ma ca vorbesc din experienta proprie. Dupa vreo doi ani in care am stat in medie peste 3 ore pe zi pe telefon jucindu-ma mi s-a cam dus naibii zoom-ul si focusul. Bine, oricum aveam strabism de mic si ma apropii de 40 de ani, dar nu am stat cu nasul in telefon la 20 de ani sau mai tinar. Mergi la doctor si foloseste ecrane cit mai mari posibil. La telefon, evita sa te chiorasti la filme/jocuri pe cit posibil.
Da, sper sa nu fie prea tarziu
Și eu stau mult pe telefon! Câte odată când sunt într-un loc public sau când mai sunt persoane cu mine (pe care nu le cunosc, le urăsc într-un anume fel sau efectiv...nu știu, nu aș vrea să îmi împărtășesc „gusturile" cu ele), mă aplec înspre telefon când am ceva de ascultat. Am senzația cămereu îmi țin capul prea întors înspre partea stângă. Mereu țin telefonul în mâna stângă, nu știu de ce.
fi si tu mai chill nu te mananca,
Esti o fata desteapta te poti integra repede ar trebui sa ai mai multa incredere nu toti sunt asa cum iti imaginezi tu. tu ai capacitatea de a ti face in orice moment prieteni si de a purta o conversatie serioasa cu oricine
„defectul" meu e că sunt „prea sensibilă și emotivă" (după cum spune familia mea)
Te vei schimba da trebuie sa vrei si tu.
Si eu m-am gandit la strabism