O coroana ceramica cu schelet metalic costa in jur de 350 lei, daca trebuie un dcr (cui ) mai pune vreo 100 lei, o coroana cu schelet metalic cu semiportelan costa 260 lei, o coroana cu schelet metalic cu acrilat costa 140 lei... astea sunt preturile cu care lucrez eu... eu recomand portelanul, este mai frumos si tine mai mult in timp, iar posibilitatea de a nimeri culoarea naturala a dintilor este mai mare... sanatate
Deci dcr adica cui, surub cum vrei tu... nu este un implant... este un surub sa zicem care se face la lab de tehnica dentara dupa o amprenta luata de medicul stomatolog dupa ce a prelucrat canalele (unde a fost nervul)... acel surub vine confectionat din metal dupa amprenta luata de medic... apoi vine cimentat si pe el vine lucrarea pusa... portelan si ceramica e acelasi lucru... iar eu sunt din Oradea ...implantele se fac abia atunci cand dintele lipseste... si este sa zicem tot un surub din metal - titan care vine insurubat in os... sper ca te-am putut lamuri...
@ Tundenana: Multumesc de info. Stiam ce e implantul , dar nu intelegeam ce surub mai trebuie la coroana. Acu' mi-s lamurita.
Bună.
Prețul unei coroane din ceramică costă în jur de 300-400 ron.
Cel de porțelan în jur de 250-350 ron.
Totul se rezumă la suprafața care trebuie lucrată, în cazul tău un premolar.
Eu aș opta porțelan, este estetic și nu lasă impresia că nu este natural, are culoarea de 95% din cea naturală.
Pa, pa.