Varicele sunt primitive, cu origine care nu poate fi precizata; aparitia lor tradeaza o insuficienta probabil congenitala a valvelor venoase, ce nu mai opun rezistenta la revenirea coloanei de sange. Sarcina, ortostatismul prelungit favorizeaza si agraveaza varicele.
Varicele secundare survin dupa obstructii in calea intoarcerii venoase frecvent intalnite dupa tromboflebite (sindrom posttrombotic).
Unele dintre cauzele aparitiei varicelor le reprezinta absenta sau slabirea valvelor venoase care previn scurgerea retrograda a sangelui in sens gravitational iar aceste anomalii pot duce la o proasta circulatie venoasa. In alte cazuri este vorba de slabirea peretilor venosi. Mai rar varicele sunt consecinta unor boli ca flebita sau a unor anomalii congenitale ale venelor.
Doare ca orice fel de operatie am auzit.
Cea mai frecventa cauza e ortostatismul prelungit (statul mult in picioare), dar poate exista si predispozitie genetica (factor care nu poate fi evitat). Operatia nu doare, de fapt sunt 2 tipuri de interventii:
1. daca varicele sunt mici, se poate folosi substanta sclerozanta care blocheaza accesul sangelui prin varice, astfel ele dispar.
2. operatia de scoatere a venei safena, se efectueaza sub anestezie generala, deci nu simti nimic.
Este o boala genetica, dar poate sa fie si de la statul in picioare. Operatia nu doare, dupa operatie ti se da drumul imediat acasa si chiar trebuie sa mergi imediat, sa faci miscare.Este o operatie usoara, dar trebuie sa ai analizele la zi.
Este o boala genetica, dar poate sa fie si de la statul in picioare. Operatia nu doare, dupa operatie ti se da drumul imediat acasa si chiar trebuie sa mergi imediat, sa faci miscare.Este o operatie usoara, dar trebuie sa ai analizele la zi. Daca analizele la sange nu sunt bune nu te opereaza.
Este o boala genetica,dar poate sa fie si de la statul in picioare.Operatia nu doare,dupa operatie ti se da drumul imediat acasa si chiar trebuie sa mergi imediat, sa faci miscare.Este o operatie usoara, dar trebuie sa ai analizele la zi.Daca analizele la sange nu sunt bune nu te opereaza.
Cauze pot fi mai mai
poate fi ereditar
poate fi din cauza statului prea mult in picioare
sau, poate fi din cauza ridicarii unor greutati
despre operatie nu stiu
Ca sa nu te confrunti cu aceasta problema este bine sa porti ciorapi compresivi. si eu port de catva timp. credeam ca acesti ciorapi sunt numai pentru femei, insa am gasit si ciorapi compresivi pentru barbati. Ciorapii sunt pana la nivelul genunchiului se utilizeaza in cazurile de predispoziţie la tulburari circulatorii, tulburari circulatorii venoase, varice incipiente.
eu aici i-am gasit: http://www.tehnica-medicala.ro/......oducts.php
am facut comanda online si mi-au fost adusi acasa prin curier rapid
Este cea mai frecventa boala a vaselor sanguine. 55% dintre femeile cu varste intre 20 si 70 de ani sunt afectate de varice. daca vrei detalii, http://www.tamiclinic.ro/varice.html
anka întreabă:
CrazzyBoyxD întreabă: