Sunt sanse destul de mari. Exact cat de mari, e greu de spus, un medic genetician o poate face. Daca de exemplu vorbim de rinichi polichistic, sansele de transmitere genetica sunt mari.
Daca malformatia o au doua persoane din aceeasi familie, riscul creste de asemenea.
Nu trebuie sa-ti fie frica. E mult mai bine sa stii si sa te tratezi decat sa nu stii. Un rinichi malformat nu este o condamnare la moarte, iar daca urmezi tratamentul si reginul de viata corecte, poti sa nu ai probleme toata viata. Omul poate trai sanatos cu un sfert din masa renala, adica jumatate de rinichi.
Dar daca nu stii, poti lua medicamente nefrotoxice, poti face tot felul de lucruri contraindicate si iti poti compromite tesutul renal sanatos pe care il ai.
Buna!
Vad ca e destul de veche intrebarea ta, dar am un raspuns. Nu sunt doctor. eu am o malformatie renala si am transmis-o si ficei mele. Nu stiu prea multe despre acest lucru, pentru ca am fost diagnosticata pe la 13 ani cand facusem o infectie urinara si de atunci am ignorat cu totul tot ce tine de asta. O perioada, dupa diagnostic m-am simtit destul de rau ( ma durea intr-una ) cred ca era de fapt psihica treaba si am hotarat de una singura sa nu ma mai gandesesc.Acum am 33 ani si dureri am avut foarte rar doar atunci cand sunt foarte obosita. Sper sa nu fie nici la fetita mea mai grav decat la mine. Ea acum are 3 ani si 8 luni si nu i-am facut nimic ( analize, consult etc ) pentru asta. Stiu doar ca a mostenit-o de la ecografia 3D din timpul sarcinii si de la o diagnosticare cu un aparat de biorezonanta ( o chestie alternativa de diagnostic in care nu crede toata lumea). Mi-e teama sa fac ceva mai multe investigatii ( o data ce te apuci imposibil sa nu descoperi cate ceva rau). Nu stiu ce e mai bine, sa stii sau sa nu stii. Oricum eu nu am nici o pb. deocamdata si sper sa nici nu avem vreodata nici eu, nici ea.
anonim_4396 întreabă:
Gabriella14 întreabă: