Cancerele de col uterin sunt de cele mai multe ori sarace in simptome, adica boala se instaleaza si evolueaza fara sa atraga atentia in mod deosebit.Totusi pot aparea sangerari intre menstruatii, dureri in zona pelvina dar si dureri de spate foarte mari.Am avut pe cineva in familie care nu avea nici-un simptom neobisnuit, insa i-a atras atentia o mica pata de sange aparuta desi nu era la ciclu.Descoperit in faza incipienta poate fi tratat de asta e nevoie ca toate fetele, femeile care si-au inceput viata sexuala sa faca acest test Papanicolau, care poate da detalii despre celulele de la nivelul cervixului, daca au aparut modificari sau nu.Macar o data pe an e indicat sa facem acest test. Factorii de risc in aparitia acestei boli sunt inceperea vietii sexuale la varste fragede, schimbarea a mai mult de 3 parteneri, fumatul, predispozitia genetica, alimentatia etc. Poate aparea si la varste tinere intre 20-29 de ani ceea ce sincer e de speriat. Daca aveti posibilitatea vaccinati-va.Multa sanatate tuturor!
Simptomele apar in 5-10 ani de la imbolnavire, asa ca dupa un an nu simte nimic. testul Papanicolaou si-l face fiecare femeie anual de la inceperea vietii sexuale pana la minim 15 ani dupa menopuaza, fara simptome. Este absolut obligatoriu si toate femeile cat de cat responsabile si-l fac.
Bună.
Fără analize anuale, te poți trezi în fază terminală fără o simptomatologie specifică. Te cauți de una și dai de alta.
Și mama mea a murit de cancer de col uterin și a fost văzută anual de medic ginecolog și la Pitești și la București și nimeni nu a văzut nimic și nici analizele nu indica o modificare.
În concluzie ești văzută când nu se mai poate face absolut nimic, ăștia sunt doctorii... incompetenți.
Pa, pa.
Singurele semne in cazul cancerului de col uterin in faza incipienta si medie sunt sangerarile in afara menstrei si dupa contactul sexual. Cancerul de col devine dureros de abia in ultimul stadiu al bolii, cand deja apar metastaze. De aceea este indicat sa se faca anual cate un examen Papanicolau pentru a depista la timp cancerul.
Probabil dureri sau sangerari alarmeaza persoana bolnava. Insa controlul periodic este recomandat si pentru persoanele sanatoase. http://www.cancercoluterin.ro/what_is_cervical_cancer.asp
Uite un link unde poti afla care sint simptomele date de doctor. http://www.sfatulmedicului.ro/......uterin_636 http://www.sfatulmedicului.ro/......n+simptome