| ronniejamesdio373 a întrebat:

ştie cineva dacă antidepresivele au efecte negative asupra sănătăţii corpului?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Laura927 a răspuns:

Eu am folosit extraveral si sincer iti spun dau dependentă.
Extraveralul mie nu mi-a dat somnolenta deloc,nici varsaturi sau ceva de genu.
Eu mănânc cand ma enervez/plictisesc chiar si fara sa imi fie foame.
Ei bine cand luam extraveral nu aveam crize de "spart frigiderul" ci eram un om normal,fara sa pun farfuria nimănui in cap ( sunt o persoana dificila na.)
Singurul lucru care m-a afectat este doar un gust amar in gura, sincer nu știu de la ce vine (eu cred ca de la ficat, fiere), oricum cand am încetat tratamentul a dispărut si senzatia de amărăciune din gura dar in schimb am revenit la vechile obiceiuri, mâncat de nervi stare de nervozitate constanta. aveam (16 ani)si eram anemica, antidepresivele nu ataca organismul ( de-obicei iti dai seama după reacțiile corpului, daca te simti rău inseamna ca sunt prea puternice si poti cere medicului ceva mai putin puternic )
Acum am 21 si iti spun sincer pastilele ajuta pe moment, cea mai buna solutie de a rezolva problemele/situatiile in care ne confruntam zilnic este sa nu fugim de ele si sa le rezolvam.
Cu timpul daca esti supusa multor provocări te obișnuiești sa nu iti mai pese ai sa vezi.
(Știu ca am vorbit de parca erai tu persoana cu pricina, posibil sa nu fii dar m-am exprimat asa pentru ca este mai ușor de exprimat )
happy

4 răspunsuri:
| r3flexe a răspuns:

Toate medicamentele care tratează depresia au efecte adverse, de care persoana în cauză, dar şi anturajul trebuie să fie conştienţi. Printre cele mai frecvente se numără starea de greaţă şi voma, dar şi probleme sexuale (pierderea dorinţei sau disfuncţia erectilă ). Unele antidepresive au efect sedativ şi duc la oboseală şi la somnolenţă. Altele, în schimb, au acţiune stimulantă, înlăturând oboseala fizică şi psihică. În aceste cazuri, surplusul de energie poate să provoace insomnie, anxietate şi iritabilitate, stări care se pot însoţi de gânduri intense, impulsive. Risc suicidar De exemplu, există riscul ca persoanele cu depresie severă şi care au gânduri suicidare să-şi pună ideile în aplicare după administrarea tratamentului, pentru că acestea cresc voinţa, după cum ne explică prof. Ioan Fulga, şeful catedrei de farmacologie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti. „În cazul persoanelor cu depresie severă, supravegherea medicală este obligatorie în primele două-trei săptămâni de la începerea tratamentului, pentru că există riscul major al tentativelor de suicid. Totuşi, impulsivitatea nu este acelaşi lucru cu agresivitatea, iar literatura de specialitate nu menţionează ieşiri agresive ca urmare a tratamentelor antidepresive", ne spune prof. Fulga. Citeşte şi: Tu cunoşti efectele secundare ale pastilelor pe care le iei? Formele uşoare de depresie se tratează de cele mai multe ori doar cu psihoterapie, iar uneori şi cu medicamente sedative (Diazepam) şi anxiolitice (Xanax). Asocierea de alcool şi benzodiazepine duce la deprimarea sistemului nervos central. În cazurile severe de boală, este nevoie de un tratament cu antidepresive. În această categorie intră antidepresivele clasice (triciclice) şi cele moderne (inhibitori captării de serotonină).

suntserios
| suntserios a răspuns:

Posibil sa de dependenta daca nu le folosesti cum trebuie, de asemenea pot afecta ficatul, stomacul ca orice medicament care contine chimicale, bineinteles probabil daca le iei o perioada indelungata si in exces

| ElenaSA a răspuns:

Pot sa provoace in timp dependenta si pot afecta ficatul, rinichii. Dar pui in balanta si ce castigi. Daca nu se poate altfel, trebuie luate. Ele iti ofera echilibru psihic. Au si ele rostul or.

| AlexRv a răspuns:

Buna!

Am citit unele lucruri pe aici, și nu mi se par destul de corecte. Benzodiazepinele sunt cele ce provoacă cea mai multa dependenta, antidepresivele provoacă mai putina dependenta. Mai ales cele noi (ISRS), produc mai putina efecte secundare decat cele vechi (antidepresive triciclice).

Îmi cer scuze dacă am folosit vreun termen greșit, nu cunosc termenii în limba romana. Mulțumesc de înțelegere.

Întrebări similare