| marilena a întrebat:

Stie cineva daca exista vreo clinica oncologica in Romania unde se fac citostatice dirijate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

In Romania exista doua mari institute oncologice:la Cluj si Bucuresti. Urmeaza sa se infiinteze in acest an si la Iasi.Numai din aceste centre poti obtine informatii precise.Totusi, ce inseamna citostatice dirijate? Mira

mira
| mira a răspuns:

Stiu ca se practica asa ceva si la noi, dar nu stiu asupra caror organe.La Cluj exista chiar un centru de tumori mamare. Oncologii din orice judet detin informatia in legatura cu aceasta terapie. Mira

| marilena explică:

Din cate stiu, citostaticele dirijate se fac prin injectare locala in locul unde se afla tumora. In felul acesta, nu se intoxica intregul organism - se stie ca citostaticele sunt substante foarte toxice. De obicei, se administreaza intravenos si in felul acesta intoxica tot organismul. Sora mea are cancer mamar si s-a programat la o clinica din Turcia pentru citostatice dirijate, dar intre timp a auzit ca s-ar face si la noi, parca la Timisoara. Am sunat la clinica de oncologie medicala din Timisoara, dar cine mi-a raspuns nu a putut sa imi dea lamuriri, si de atunci de cate ori sun imi dau ton de fax. De aceea am apelat la voi, poate stie cineva mai multe amanunte. Va multumesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Clinica OncoFort din capitala se pare ca este dotat cu toate necesare...merita sa incercati