| Mihaela2023 a întrebat:

Ştie cineva dacă obezitatea provoacă depresie? Am 97 de kg şi plâng aproape din orice si am impresia ca sunt urâtă şi nu conversez nici măcar cu oamenii, parinții mei lucrează in afară dar nu ținem legatura, eu stau cu chirie si muncesc din greu. Nu înteleg de ce nu ma pot opri din plâns, plâng aproape zilnic şi mă urasc pe mine însămi, de multe ori am vrut sa ma sinucid. Am o tristete adâncă in suflet şi mă urăsc singură. Cum sa scap depresie? este obezitatea de vină? sau singurătatea? Cum sa ma calmez?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Ei hai că nu e dracu atât de negru (adică nu te mai da lovită in aripă)

https://www.tpu.ro/......e-poze-cu/

| Kufu95 a răspuns:

Poate da în depresie dacă nu ai persoane în jurul tău care te acceptă așa cum ești.

| Mindfulness a răspuns:

Și singuratarea e factor și alimentația,tu cred că mănânci mâncare procesata,grasa,prăjeli,fast food și dulciuri,toate astea alimentează depresia!
Noi ne-am propagat ca specie că am stat in triburi unii cu alții,așa ne-am perpetuat până în ziua de azi. Dar,azi tehnologia ne-a dezumanizat,societatea,și alte chestii ne-a constrâns să fim dezbinați și individualiști! Nu știm altceva decât să stăm conectați pe media,ancorați in mediu online.
Daca incepi sa mănânci mai sănătos o sa te simți mai bine,și dacă reduci din mâncat.
Ți-ai depășit condiția daca ai depresie și muncești,ești superioara și multor persoane sa sănătoase tun psihic,dar care nu fac nimic realizabil, notabil.
Și eu mă confrunt cu așa ceva,daca e cronica e mai greu de tratat.
Trebuie sa socializezi chiar daca nu simți,măcar cu unele persoane care simti tu că sunt mai de încredere și nu te judeca.
Faptul că nu ai părinții langa tine te-a afectat, și nu discuți cu ei, asta transmite subconștientului că ești singură și că nu contezi pentru mine, că nimeni nu te iubește; creierul percepe singuratarea că o durere fizica, că și cum ai fi bătută și ai fuma 15-20 de țigări pe zi, așa resimte singuratarea.
Mai schimba o vorbă cu colegii.
E complicat sa scapi de așa ceva daca nu ai sprijin moral, de aia multi se sinucid că toți le întoarce spatele.

| Mindfulness a răspuns (pentru Mindfulness):

Sierra te-a cam dat de gol laughing
Tu nu cred că știi ce e cu adevarat o depresie clinica cronica! Un om depresiv cu gânduri sinucigașe nu e ca tine
Voi încă nu ați dat de greu in viață să știți ce e aia depresie crunta, va plângeți de lucruri banale.
Când nu o să mai ai părinți o sa vezi cum e viața cu adevărat și depresia.
Un om cu depresie nici nu prea e capabil sa muncească, tu ai iubiți, foști iubiți, ești cat de cat bine, ai o viață socială.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, obsezitatea are partea ei de vina dar si lipsa ta de ambitie sa nu slabesti, preferand sa te complaci in starea in care esti, continund sa mananci mult, ca sa te mentii asa cum esti. Singuratatea vine la pachet cu depresia si obezitatea, fiindca oamenii aleg sa nu se imprieteneasca cu cei care au probleme mentale, sunt obezi si ajung la depresii, fiindca ii trage in jos si pe ei si nimeni nu vrea asta.

O varianta ca sa slabesti este sa mananci maxim 1000 calorii pe zi, cu strictete.

Alta varianta este sa iesi la alergat dimineata devreme si sa aleargi intre 5 si 10km zilnic, sa vezi cum se topeste grasimea si cu ocazia asta scapi de despresie si de starea asta, in care esti de atatia ani.

| AdeA1991 a răspuns:

Fa-ti analize la tiroida. lipsa de functionare propice a tiroidei cauzeaza atat obezitate cat si simptome de depresie.

| DrMihailoviciS a răspuns:

Știi ce? Viața nu te întreabă dacă ești pregătit pentru ce urmează. Te lovește direct și fără milă.

Am fost și eu acolo. La început, eram asistent medical, m-am mutat în București, iar viața mea a devenit un haos.
Am fost prins în mijlocul mineriadei, când totul s-a dat peste cap. Nici nu mai știu câte toporuri, cuțite și focuri am văzut. Dar, hei, protestele nu erau doar pentru salarii. Erau pentru toată mizeria care s-a adunat în țara asta.

Și da, am avut și eu o perioadă de „succes" – aveam o casă frumoasă, o viață pe care mulți ar fi invidiat-o. Dar am ales să o distrug. Am băut, am fumat, am uitat ce înseamnă să fii responsabil. Am ajuns să mă pierd complet. Cancer pulmonar, divorț, tata mort... Totul mi se prăbușea în față.

Și, sincer, am vrut să mă sinucid. De ce? Pentru că am ajuns la capătul puterilor.
Dar, într-o seară, când am vrut să mă arunc de pe bloc, am primit un semn. M-a sunat un vecin că cică a găsit o biblie, intactă, în mijlocul unei casei mele arse... Eu fiind ateu pe atunci (totuși botezat ortodox) nu îmi păsa deloc de Dumnezeu... Biblia aia era de la mama, rămasă prin casă.
Nu știu cum, dar acel semn m-a făcut să mă gândesc că viața nu se termină așa.

Uite așa: m-am întors înapoi la Ortodoxie, și s-a făcut pace în sufletul meu!

Crede-mă: o să scapi de asta! Dar caută-l puțin pe Doamne Doamne! El este pe lângă tine, dar striga-l!

Dacă am putut eu, de ce să nu poți și tu?

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

| Cipi1212 a răspuns:

Să încerci să slăbești.