Depinde cat de sensibil este sistemul nervos. Oamenii cu o personalitate mai melancoolica sunt mult mai vulnerabili la stimulente decat cei sangvinici (de exemplu). Totul tine de sistemul nervos. Mai conteaza (dar intr-o masura mult mai mica) si metabolismul. Unii metabolizeaza rapid, altii metabolizeaza mai lent. Dar cofeina oricum este o substanta cu bataie relativ scurta (ca orice stimulent)
Ai sa vezi ca exact la fel se intampla si la alcool. Daca iei 2 persoane de acelasi sex, aceeasi varsta, aceeasi masa corporala nu vor reactiona la fel dupa o bere. La alcool, metabolismul joaca un rol mult mai important decat la cofeina dar tot sistemul nervos este cel care raspunde intr-un mod sau altul.
Si metabolismul rapid ii avntajeaza pe cei care beau cafea sau ii dezavantajeaza? dar pe cei care beau alcool?
Cafeaua se metabolizeaza rapid oricum... Cum am zis, influenta metabolismului in cazul consumului de cofeina este poate undeva in jur de 1-5% (nesemnificativ). La alcool, metabolismul rapid ajuta la eliminarea mai rapida a alcoolului.
Daca ajungi sa tremuri si sa ai palpitatii de la cafea inseamna ca ai baut ceva nu gluma.
oricum 2 persoane de acelasi sex, greutate si inaltime nu inseama ca au acelasi organism si acelasi metabolism in interior.
alex055 întreabă: