anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stie cineva la o masea implantata daca pot manca ca cu cea de dinainte si pot mesteca
Voi avea disconfort?
Si de asemenea cat m-ar tine o masea implantata? Cati ani?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multi zic la implant si la stift in dinte implant
implant este atunci cand radacina nu mai exista si face implant pe os si stift este atunci cand radacina este sanatoasa, si se pune un stift, si se da coroana unei dinte respectiv masea
eu am stift in canin, chiar nu am nici o problema, manc, e ok tot

| elamit a răspuns:

Disconfort va fi, vei fi mai sensibila la atingere, nu trebuie forteta s-ar putea sa plesneasca, sa te feresti de rece si fierbinte, cat tine un implant nu stiu dar trebuie sa ai garantie la implant minim 5ani.

| Vizitiul a răspuns:

Nu o sa mai fie ca cea dinainte, dar disconforturile o sa treaca odata cu timpul, pe parcurs o sa te obisnuiesti cu ea.
O masea implantata poate sa tina zile, saptamani, luni sau ani. Depinde de felul in care o ingrijesti, de alimentele pe care le consumi. Evita alimentele dure, prea reci sau prea calde.

| Misha_1025 a răspuns:

In mod normal ar trebui sa poti manca insa daca doctoru doar"si-a luat" doar banii atunci s-ar putea sa te tina mai putin. Totusi evita alimentele tari, prea reci sau prea fierbinti. Pe mine m-au tinut cei din fata-sus, 16 ani.

| ellene a răspuns:

Daca stomatologul la care te duci stie ce face si iti pune maseaua aia "ca lumea" nu vei avea nici un disconfort. In general lucrarile de gen plomba, curatare...au termen de valabilitate de 2 ani. Lucrarile mai compleze, gen implantari, proteze si mai stiu eu ce, tin pana la 6-8 ani sau chiar mai mult daca stii ce si cum sa mananci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poti! Cat tine asta depinde de tine cata grija vei avea de ea! Eu am una de la 18 ani si acusi fac 40 si nu am probleme cu ea, deci fa socoteala si vezi