Ingrediente
Muguri de brad cu lungimea de 3-4 cm
Pentru fiecare 1 l suc cate 1 1/2 kg zahar
Mod de preparare
Acest sirop se prepara primavara, cand mugurii de brad au lungimea de 3-4 cm si culoarea verde;
Mugurii curatati de codite, care au multa rasina se spala de praf cu apa rece, se pun intr-o oala smaltuita suficient de mare si se toarna apa cat sa depaseasca nivelul mugurilor inca odata cat volumul lor (la 1 kg muguri se pun cca 2 l apa);
Se fierb cca o ora, pina cand se inmoaie bine. Dupa aceea se ia de pe foc oala si se lasa sa stea acoperita la rece 48 de ore iar daca este cald, numai 24 ore, ca sa se extraga cat mai bine din muguri sarurile minerale si uleiurile aromatice;
Sucul se strecoara prin tifon dublu, asezat pe strecuratoare, presand mugurii ca sa se scurga tot sucul. Sucul se cintareste si, la 1 l suc, se va pune zahar ca si siropul de zmeura, in oricare varianta.
Cel mai simplu toci mugurii si torni peste ei miere de salcam. Se pastreaza la frigider in sticle inchise ermetic!
Bună, Kitty. Uite aici un link: http://www.gustos.ro/......ad-1.html. Poftă bună! :)
Stiu ca mama punea mugurii cu apa si zahar la macerat si ii lasa la soare. mai bine cauta pe google sigur gasesti