| another_emo_girl a întrebat:

Stie cineva vreun leac impotriva insomniei? De ceva vreme ma culc destul de devreme(10:30-11), si adorm in jur de 12-1-2. e aiurea sa te intorci de pe o parte pe alta fara sa dormi. uneori am si dureri de cap in timpul zilei atunci cand am o suparare sau ceva de genul.Sunt datorate insomniei?

In afara de pastile, inhalante sau mai stiu eu ce, stiti si alt leac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Florry19 a răspuns:

Aceiaşi problemă o am şi eu.
Nu ştiu multe detalii despre tine, aşa că îţi spun cum am rezolvat eu problema : am plecat pentru câteva zile la ţară, la veri. Acolo la 21:30 eram în pat şi pe la 10:30 adormeam, dacă nu mai devreme.
Insomnia se datorează şi statului mult la calculator şi cum acolo nu am calculator, stau mai mult pe afara şi îmi consum energia.
Dacă nu poţi 'evada' din oraş în acest fel sau dacă stai undeva la ţară, la aer curat atunci fă mai multă mişcare! Fă o plimbare seara într-un loc cu multă verdeaţă - acum că e şi ziua mai lungă, avem şi vacanţă!
Altceva nu ştiu să-ţi recomand!
Succes!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Un ceai de tei sau un pahar cu lapte dulce.
Pa, pa.

Abh
| Abh a răspuns:

Bea seara un ceai de tei sau o cana de lapte cald, citeste cateva pagini dintr-o carte, cu siguranta te va linisti.

| Winniee a răspuns:

Se poate datora si insomniei dar si gandurilor tale. Te gandesti la ceva important? Ai facut ceva grav? Daca da de asta ai insomnii.Sau ai prea multa energie.Sati toata ziua in casa? Daca da atunci inceraca sa faci mai mult sport. Daca e vorba de insomnii iti recomand:

Seminţele de mărar sînt un remediu foarte eficient împotriva insomniei: 50 g seminţe de mărar se fierb 15-20 de minute, la foc mic, în 1/2 l de vin, apoi se lasă la infuzat o oră. Se strecoară şi se beau cîte 50-60 ml, înainte de culcare. Efecte deosebite în combaterea insomniei are şi hameiul: se pun 2 linguri de muguri de hamei într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 4 ore, apoi se strecoară; se bea cîte un pahar de infuzie seara, înainte de culcare. La fel de eficientă este şi tinctura din o parte muguri de hamei în 4 părţi alcool de 50 grade; se lasă la macerat 2 săptămîni într-un loc întunecos, apoi se strecoară. Se iau cîte 5 picături de tinctură la o lingură de apă, de 2 ori/zi, înainte de masă. Praful obţinut din muguri de hamei uscaţi şi pisaţi se poate administra seara, ca mijloc calmant şi somnifer. Foarte indicată celor care suferă de insomnii le este infuzia de valeriană: o lingură de rădăcini de valeriană, tăiate mărunt, se pun într-un pahar cu apă fiartă şi răcită, se lasă la infuzat 6-8 ore, apoi se strecoară; din această infuzie se ia cîte o lingură de 3 ori/zi. Copiilor li se dă cîte o linguriţă.
SAU

Se prepară un amestec din plante, uscate şi mărunţite, de talpa gîştei, flori de păducel şi rădăcini de valeriană, luate în cantităţi egale. Peste o lingură de amestec se toarnă 200 ml apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de o oră şi se strecoară. Infuzia se bea călduţă, cîte 50 ml, de 4 ori/zi, înainte de mesele principale şi înainte de somn.
Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un program de somn strict. Evita cafeaua multa, cel mult una pe zi si nervii.

| f a răspuns:

Salut! Te pomenesti ca esti indragostitahee hee. Glumescbig grin. Oricum ai tu ceva de care iti faci grijithinking Incearca sa citesti o carte sau o revista, orice si sa bei inainte un pahar de lapte caldwinking dar odata ce iti vine somnul sa nu mai amani ca iar iti trece(stiu din experienta)

| AvalohAlyn a răspuns:

Ceai de tei si ceai,, Somn linistit''(asa se numeste). Eu am avut insomnie foarte mare si cu,, Somn linistit'' mi-a trecut.Incearca-le.Nu ai nimic de pierdut.

| sergiuflore a răspuns:

Fa exercitiu fizic in fiecare zi(pana simti ca nu mai poti), faci seara un dus cu apa mai mult rece decat calda si te culci. In cel mult 15 minute adormi. (numai cu exercitiul fizic trebuie sa obosesti toti muschii corpului)

| florinbrasov a răspuns:

Oboseste-te. Alearga mult si vezi daca te ajuta solutia asta.