Stii cum ai putea sa-ti fortifici scheletul?

Stii cum ai putea sa-ti fortifici scheletul?

Iata cateva exercitii care v-ar putea ajuta sa va fortificati scheletul.

Ridicari laterale ale soldurilor:

Echipament: un scaun si doua greutati care sa poata fi legate in jurul gleznelor (sau saculeti cu nisip) de 2,5 - 3 kg fiecare.

1) Cu greutatile legate de glezne, stati in spatele scaunului, tinandu-va de spatarul acestuia. 2) Ridicati piciorul drept in lateral, la aproximativ 20 cm de podea, tinand varful picioarelor drept inainte. Piciorul stang trebuie sa ramana relaxat. 3) Respirati si readuceti incet piciorul drept in pozitia de inceput. 4) Respirati din nou, apoi repetati cu piciorul stang. Alternati picioarele pana faceti 8 astfel de extensii cu fiecare picior. Odihniti-va 1 minut si repetati de inca 8 ori.

Echipament: un scaun si doua greutati care sa poata fi legate in jurul gleznelor.

1) Asezati-va pe scaun. Legati-va greutatile de glezne si departati-va talpile la inaltimea umerilor. Asezati-va usor mainile pe marginea scaunului. 2) Ridicati usor piciorul drept tinand talpa in unghi drept cu gamba, pana ce piciorul este perfect intins. 3) Respirati, relaxati-va usor piciorul (astfel incat talpa sa nu mai fie in unghi drept cu gamba) si aduceti-l apoi incet in pozitia de inceput. 4) Respirati o data, apoi repetati cu piciorul stang. Alternati picioarele pana faceti 8 extensii pentru fiecare. Odihniti-va 1 minut si repetati de inca 8 ori.

Statul pe varfuri

1) Stati la 30 cm de un perete cu picioarele putin departate. Sprijiniti-va usor de perete cu o singura mana. 2) Ridicati-va incet pe varfuri. Aveti grija sa va mentineti greutatea egal impartita pe ambele picioare. Incercati sa nu va inclinati in fata. 3) Numarati pana la 3, apoi reveniti incetisor in pozitia de la inceput. 4) Respirati o data, apoi repetati de inca 7 ori. 

WQT

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

WQT, nu-i mai simplu sa bei laptic, sa mai inghiti cate o lingurita de Vigantol, sa faci plaja si sa joci voley?
Zic si eu, ca e vara...

Răspuns utilizator avertizat
| ToffyNR1 a răspuns:

Desi nu am nimic impotriva cu aceste exercitii, eu stiam ca sariturile ajuta cel mai bine la intarirea intregului schelet. Apropo, puteti sa imi recomandati niste exercitii pentru intarirea articulatiilor si incheieturilor?

| Maui2012London a răspuns:

Orice sport ajuta la intarirea oaselor si dezvoltarea organismului.
Pestele si lactatele sa fie aproape zilnic pe masa si iti rezolvi oaselehappy