| Cindy_9809 a întrebat:

Stiti acele pastile de calciu dizolvabile si pliculete de calciu care le bei fara apa? Am auzit ca sunt cancerigene. E adevarat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| campanario a răspuns:

Salut.Nu stiu daca sunt cancerigene sau nu, probabil se spune asa pentru ca au fost modificate chimic cand au fost fabricate. Daca ai lipsa de calciu, uite iti recomand ceva care o sa te ajute si e natural. E vb de drojdia de bere, o gasesti la plafar sub forma de pastile sau pulbere. Eu iti recomand pastilele, de la pulbere, o sa ti se faca cu timpul greata de la gustul ala. Cel putin mie imi era scarba. Dar de cand iau pastile, nu am nimic. Sunt foarte eficiente, ajuta la toate. Cauta pe net, la ce ajuta drojdia de bere si ai sa fii surprinsa de cate poate sa faca. Pupici

1 răspuns:
| Zenithf a răspuns:

Drojdia de bere contine vitamina D, si vitamine din grupul B. Din cate stiu, vitamina D este implicata in asimilarea calciului. Calciul efectiv il gasesti in lapte, in legume, zarzavaturi precum spanac, conopida, fasole verde s. a., in nuci si seminte uscate (semintele si nucile sunt o sursa buna pentru alte minerale si vitamine, este preferabil sa le consumi crude, nu prajite).