Bună.
Și dacă doctorii nu interpretează bine E. K. G.-ul și ecograful cardiac?
Pacientul moare cu medici specialiști lângă ei.
Tatălui meu i-am făcut o ecografie și nu a ieșit nimic la rinichi, la o lună mai târziu am repetat și l-am găsit cu un rinichi mai mic și atrofiat, microcalculi. Precizez că primul era specialist în ecografie și nu a văzut iar cel de-al doilea internist care a văzut modificările. Ambii sunt din spitalul militar Pitești. Al doilea l-a scuzat pe primul că nu a văzut. Oare cum este posibil ca un specialist să nu vadă, cum a ajuns specialist?
Trăim în România.
Pa, pa.
In Romania se ajunge specialist infinit mai greu decat in oricare alta parte a lumii.
Specialist in ecografie nu exista, e un pic diferita chestiunea.
Greseala e omeneasca si apoi e greu sa judeci cand nu stii despre ce e vorba( nu esti medic si n-ai toate datele ) si mai ales cand nu ai fost de fata(dr. 2 n-a fost de fata la ecografia initiala.).
Sunt diagnostice care puse de urgenta pot salva viata iar altele care nu...adica doar constata ceva ce nu mai poate fi reparat.
Cel mai important lucru in sanatate e preventia, la urma urmei fiecare suporta consecintele propriilor sale acte.
Medicul nu e Dumnezeu, dar totusi el salveaza vieti aici pe pamant ( nu inginerul, nu profesorul, nu juristul, nu scriitorul, nu muncitorul ) si intotdeauna vindecarea se obtine numai cu ajutorul lui Dumnezeu.Hai sa nu mai dam cu pietre in ultimii OAMENI care inca mai exista in tara asta...cand or pleca si astia aici vor veni numa dr basarabeni, arabi, negri...atunci va fi intr-adevar vai si amar.
Daca nu aveti aspirina acasa, cumparati un flacon si tineti-l intr-un loc accessibil. Dumnezeu stie daca o asemenea masura poate face diferenta intre viata si moarte.
Atentie! Exista si alte simptome de atac de cord, insotiate de durere in bratul stang. Trebuie sa aveti in vedere si instalarea unei dureri intense in maxilarul inferior, aparitia varsaturilor si a transpiratiilor abundente, care nu mai sunt doar niste simptome banale.
Detaliu: In timpul unei crize cardiace, e posibil ca, la inceput, sa nu simtiti acea durere in piept; 60% dintre oamenii care au avut o criza de inima in timpul somnului nu s-au mai trezit niciodata. Cu toate acestea, o durere in piept va poate trezi dintr-un somn profund. Intr-un asemenea caz, luati imediat in gura doua aspirine, lasati-le cateva clipe sa se umecteze pe limba si inghititi-le apoi cu putina apa. Apelati fara intarziere serviciul de ambulanta, Politia sau Pompierii, spuneti "criza cardiaca" si informati ca ati luat doua aspirine. Asezati-va pe un scaun sau un fotoliu si asteptati sa soseasca ajutorul solicitat.