Buna sTiCookie pe mine in general cand am rosu in gat si dureri sug bomboane mentolate mai bine zis hexoralete tantum verde....seara e bine sa iti pui intr-un ciorap niste orez si sa-l pui la migrounde dupa ce e cald il pui pe piept si gat sau iei un prosop il umezesti cu spirt medicinal si il pui la gat toata seara sper ca te-am ajutat!
Simptom frecvent al răcelii şi al gripei, durerea de gât poate fi tratată cu succes prin intermediul plantelor, al propolisului şi al mierii de albine.
Ceaiurile calde:
Infuziile calde (nu fierbinţi!) de muşeţel, gălbenele, tei, pătlagină, podbal, nalbă, lumânărică, cimbrişor de câmp, cimbru de cultură şi de echinacea calmează gâtul „roşu", dureros. Acestea se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă şi se pot consuma călduţe pe toată perioada în care este prezent disconfortul de la nivelul gâtului. Pentru potenţarea efectului benefic, este bine ca aceste ceaiuri să fie îndulcite cu miere. Dă rezultate şi decoctul de coajă de salcie, preparat din 10 g de coajă mărunţită, care se fierbe în 200 ml de apă, jumătate de oră. Se iau patru linguriţe pe zi.
Propolisul:
Propolisul are acţiune antibacteriană, antivirală, antifungică, anestezică, antiinflamatoare şi cicatrizantă, calităţi ce recomandă acest remediu în tratarea durerilor de gât. Propolisul se poate administra sub formă de tinctură (câte o picătură la un kilogram/corp, de două ori pe zi), pe pâine ori ca tablete. Avantajul tabletelor este că acţionează mai mult local, reducând inflamaţia. De asemenea, mierea calmează mucoasele iritate ale gâtului. Se ia câte o linguriţă de miere, din oră în oră. Mierea poate fi folosită cu succes şi în combinaţie cu condimente. Astfel, într-un pahar cu apă călduţă se dizolvă o linguriţă de hrean ras, una de miere şi una de cuişoare, iar remediul se bea cu înghiţituri mici. Se mai poate face şi un amestec dintr-o linguriţă de miere, un căţel de usturoi pisat şi o linguriţă de lapte cald. După ce se înghite, nu se mai consumă nimic timp de o jumătate de oră.
Salvia:
Salvia este un antiseptic natural, graţie substanţelor conţinute, printre care se numără şi uleiurile volatile. Laringita şi faringita se pot trata cu ajutorul gargarei de salvie, preparată dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de cinci minute şi se poate folosi când ceaiul este călduţ. Asemănător, se mai pot face gargare cu cimbrişor, pătlagină, sulfină, fructe de fenicul, creţişoară, smirnă, oregano, gălbenele, echinacea sau cu turiţă-mare. Se pot face până la cinci gargare pe zi. De asemenea, au efect şi gargarele cu apă călduţă şi cu sare grunjoasă (o linguriţă de sare la o cană cu apă) sau cu decoct de ceapă (două cepe se fierb într-un litru de apă, timp de un sfert de oră, după care se adaugă o linguriţă de miere).
Şi aromaterapia este eficientă
Uleiurile de smirnă, de arbore de ceai şi de lemn de santal sunt câteva dintre cele mai bune remedii din categoria aromaterapiei, cu efecte dovedite în reducerea episoadelor de „roşu în gât". Se pun câteva picături din aceste uleiuri în uleiul de masaj sau într-o cremă şi se masează zona gâtului, după care se acoperă, pentru a menţine zona caldă. Sunt de ajutor şi inhalaţiile cu ulei de mentă, de brad sau de levănţică, din care se toarnă câteva picături în apa fierbinte.
Sursa: http://www.adevarul.ro/......63469.html
Remediile sunt verificate!
-Sucul de ridiche neagra (Se scobeste o ridiche neagra in mijloc, se pune zahar si se lasa la frigider pana se formeaza acel suc)
-Mierea de albine (3 lingurite pe zi)
-Ceaiurile calde
Buna Prajiturica!
Exista o gramada de leacuri babesti la care poti apelA, cum ar fi mierea, otetul de miere, zeama de lamaie....gasesti mai multe informatii aici - http://mamabuna.blogspot.ro/......-gat.html. Sanatate!
anonim_4396 întreabă: