| Sfinnx a întrebat:

Stiti cosurile acelea sub piele care iasă in timpul adolescentei? ei bine mie îmi iasă in lobul urechii si nu stiu de ce.fac baie in fiecare seara, deci igiena nu ar fi pb.nu stiu ce sa fac ptc sunt foarte enervante sad. Ps: Cercei port ocazional

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| 愛日本 a răspuns:

Poti sa te speli si de 100 de ori, daca asa este organismul tau nu ai ce face, o sa-ti treaca odata cu adolescenta.

| corbulalbrosu a răspuns:

In perioada adolescentei galandele sebacee din epiderma sunt foarte active din cauza modificarilor genetice inerente varstei.Umplerea accelerata a porilor cu sebum (grasime) se produce nu din cauza lipsei de igiena ci exact din motivul contrar. Organismul reactioneaza la indepartare acestei grasimi prin spalare repetata, prin accelerarea activitatii glandelor sebacee si marirea cantitatii de grasimi nou produse.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna
sunt unii adolescenti ce au cosuri si pe spate, picioare ect...Cosurile pot fi din mai multe cauza, poate sa fie pe baza genetica, hormonala, stres ect...Mergi la medicul dermatolog pentru a vedea daca nu este vorba de alta problema.
O zi buna.

| edit28 a răspuns:

Spala-te pe fata de 2-3 ori pe zi cu sapun antibacterial (ca protex). Altceva n-ai ce sa-i faci, poate sa mananci mai putine dulciuri si mai multe legume/fructe.