Tinctura de propolis se obtine prin introducerea propolisului fin maruntit(se rade pe razatoarea fina) in alcool de 85-95* Cel mai recomandat este alcoolul de secara. Ca sa puteti faramita bine propolisul, mai intai bagati-l in congelator.
Din 200ml alcool de 90*si 60gr propolis, se face o solutie alcoolica de 30 %. Se tine la intuneric 7-8 zile, in care timp se agita din cand in cand.
Dupa care se filtreaza prin doua tifoane cu vata la mijloc.
Dar este bun si cel din farmacii. Daca il cumparati brut de pe piata, e posibil sa fie amestecat cu ceara.Ca apicultor mai cunosc unele lucruri.Eu il consum in stare bruta, dar e mai eficient sub forma de tinctura.
Cum se face tinctura de propolis fara alcool va rog cine cunoaste...
Bună.
Sper să-ţi fie de folos: http://www.proapicultura.ro/apiterapie/propolisul.html
Sănătate multă.
Pa, pa.
Sper ca se va gasi printre noi cineva, cu cunostinte de apicultor sau sa fie cineva care are grija de stupi si cunoaste reteta de fabricatie, deoarece eu am primit putin propolis si as vrea sa il fac in casa, fiind cel mai sigur; poate se va gasi cineva ce are in familie pe unchiul sau bunicul care e apicultor si va intra in posesia unei retete de fabricatie a propolisului. Voi astepta pana dupa sarbatori, Paste fericit, tuturor si multumiri ca va implicati sa imi raspundeti. Lucien.
Va multumesc mult la toti ce mi-ati raspuns, am ales unul castigator pentru siguranta cu care il prepara, dar de fapt, cred ca toti meritati fundita, insa din pacate,- doar unuia i-o pot acorda. Din dorinta de a da la toti fundita pentru promtitudinea raspunsurilor, va multumesc si va doresc Paste fericit si lumina din suflet sa nu va paraseasca niciodata, Lucien.
Filtrarea o faci mai usor cu ajutorul unei hartii de filtru pentru cafea! Este foarte bun alcoolul de secara dar daca esti din zona ardealului si ai palinca preparata in casa, este f buna si aceasta!
Http://www.proapicultura.ro/propolisul.htm
si ai asa:
colectarea propolisului de catre albine
compozitia
colectarea propolisului de la albine
analiza
preparare si conservare(spre josul paginii )
multa sanatate
L. E. pe tinctura mea de propolis scrie la compozitie 30g propolis natural si 100g alcool etilic.
Este de cumpara la farmaciile plafar, stiu pentru ca si pe mine ma trimite mama de mai cumpar pentru fratii mei mai mici, si cred ca e mai bun daca il iei din farmacie decat sa il prepari acasa, cred.
Din cite stiu eu (dumneavoastra mai cercetati si alegeti varianta cea mai buna)luati alcol de70/80 grade 100/120 ml si amestecatil foarte bine cu20/30 g propolis natural dupa care il incalziti foaret bine(aproape de fierbere, atentie poate lua foc de la alcolul pe care il folositi)tinp de citeva zile (osaptamina)apoi lasati continutul sa se decanteze (depuna)pina se alege un licid curat. se mai poate si; pisat bine amestecat tot bine si lasat tinp de una sau doua saptamini la macerat pina rezultatul e un lichid curat eu sper din tot sufletul sa va fie de ajutor cu respect INFINIT
Stimata Doamna.
Propolisul il prepara DOAR albina.Noi acasa putem prepara doar Tinctura de propolis.
http://www.miereanaturala.ro/......-propolis/
Sub nicio forma nu apropiati recipientul de sursa de caldura.In cateva momente se pierd cele mai importante proprietati ale acestui minunat produs apicol.
O zi deosebita
CrazyPittica întreabă: