De obicei, tratamentul este lung si greu si cere atat din partea parintilor, cat si a copiilor o doza mare de vointa, rabdare si intelegere.
Desigur ca, inainte de toate, copilul trebuie examinat de un medic de medicina generala si eventual de un urolog, pentru a decide daca nu e vorba de o boala organica, care provoaca acest neplacut si sacaitor obicei.
Dar apoi, se va putea lua contact cu un psiholog de copii care, atat din discutia cu parintii, cat si din sedintele de convorbire cu copilul, va putea sa-si dea seama unde lipseste inelul din "lantul" legaturii parinte-copil, care este cauza nesigurantei, fricii pe care a capatat-o copilul in subconstient si de ce, in fine, n-a ajuns la maturitatea varstei respective, ca alti copii.
Astazi se pot folosi, in tratamentul enurezisului, atat medicamente speciale, cat si metode anumite. Medicul poate prescrie, in functie de varsta copilului, antideprim (tofranil). S-a descoperit un hormon antidiuretic (care micsoreaza cantitatea de urina ce se strange in vezica urinara si care se cheama: D. D. A. V. P. ( "desmopressin" ) care se foloseste sub forma de spray nazal, inainte de culcare.
Se foloseste, de asemenea, cu rezultate incurajatoare, un cearceaf special, care contine o sonerie ce intra in functie in clipa cand umezeala a intrat in contact cu ea. Deci, la primele picaturi de urina, soneria suna strident si copilul se trezeste. Se pare ca, pana azi, aceasta din urma e cea mai eficace metoda. S-au facut recent diverse modificari si aceste aparate au devenit din ce in ce mai cautate.
Insa cel mai bine este ca parintii sa ii explice copilului ca daca va urma exact sfaturile lor si va coopera fata de anumite restrictii, aceasta problema ar putea fi rezolvata. Incercati ca sa nu ii mai dati nici un lichid dupa 6 seara.
Este o boala genetica. Unul din parinti a avut-o la randul sau.
Atata vreme cat l-au inteles 9 ani, sa-l inteleaga in continuare pana cand va disparea(cam in jurul varstei cand a disparut si parintelui copilului, 12-15 ani).
Fratele meu a avut-o si medicii ne-au recomandat sa-l intelegem, dar sa avem in vedere mai tarziu faptul ca este un temperament sensibil, organismul sau se odihneste intr-un somn f.profund(una dintre cauzele enurezisului nocturn) si necesita multa rabdare si intelegere in toata viata lui, datorita acestei sensibilitati.
Mama in trezea in fiecare noapte pentru a merge la baie si pana dimineata, urina iar in pat. Noi nu l-am dojenit niciodata, pentru ca nu era vina lui.
La varsta de 13 ani, boala a disparut, iar astazi este sanatos "tun", invata bine, face natatie si sensibilitatea lui s-a mai diminuat, cu ajutorul tatalui.
Singura recomandare medicala a fost :"...rabdare... ca natura isi urmeaza cursul si nu chiar la toate trebuie medicamente..."
Ii urez sanatate.
Multumesc mult pentru sfaturi i le voi transmite cu caldura daca mai stie cineva un tratament va rog scrieti aici.
Urgent la medic sunt niste fiole care pot ingusta canalul de trecere in scrot a outzelor care apasa pe vezica, nu-i de joaca pentru ca in timp canalul acela se ingusteaza si nu mai au efect fiolele, o alta cauza sunt oxiurii sau ascarizii care excita musculatura in zona, in timpul noptii, analize IG oxiuri sau ascaris, pentru enurezis formule fito gasiti in formula as
http:WWW/formula-as cititorii raspund, enurezis
Si eu am avut aceeasi problema cu copilul meu, am umblat pe la multi medici, eu sunt din arges si l-am dus int-o statiune daca o pot numi asa la badesti bai este un medic foarte bun, nu stiu daca de atunci dar nu mai am probleme cu el
anonim_4396 întreabă:
dobrin1019 întreabă: