Http://www.ultrainfocenter.byetsoft.eu/Bancuri/boala-poftei-de-sange.html
http://vampirescrib.blogspot.com/......espre.html
http://www.tusieu.net/porfirie-acuta-intermitenta/
Chiar mi-ai starnit curiozitatea in legatura cu acest subiect. Pare interesant. Aici sunt lucruri destul de interesante.
Nu stiu cine ti-a zis ca are vreo legatura cu vapmpirismul, e o aiureala de ev mediu aceasta credinta. Sincer, m-as astepta in secolul XXI ca oamenii sa benefiieze cat de cat de cunostintele acumulate, nu sa traiasca in bezna.
Porfiria este o boala genetica, cu mai multe forme, care se datoreaza unei mutatii genetice care duce la sinteza de hemoglobine anormale. Aceste hemoglobine sunt distruse de catre organism la expunerea la radiatii ultraviolete. Asemanarea a fost afirmata in evul mediu fiindca acesti oameni nu se expun la soare si fiindca simptomele se amelioreaza daca sunt tratati cu sange uman (fiindca li se administreaza practic hemoglobina normala). Am avut mai multi pacienti cu aceasta boala in urma cu mai multi ani. Erau niste oameni bolnavi, chinuiti de faptul ca nu se puteau expune delo la lumina zilei, dar nu aveau nici o legatura cu vampirismul. Si ma indoiesc amarnic ca le-ar fi placut sa fie catalogati astfel.
Nu m-ai ajutat deloc
Mai bine nu imi raspundeai.
Prea multe mesaje ironice
Inca mai sper la un raspuns care sa imi fie de folos.
Buna! eu am porfirie acuta intermitenta am fost diagnosticat in 2001 si nu are treaba cu vampirismul se spune ca este o boala genetica dar eu in familie n-am pe nimeni bolnav cu asa ceva este o boala care iti da foarte multe stari de rau analizele toate la sange iti ies bune in schimb la urina apare boala dar trebuie analiza speciala facuta pentru a o depista iti da un recipient cu o substanta in el trebuie in ziua respectiva sa consumi foarte mult lichid si nu trebuie sa patrunda lumina in timp ce umpli acel recipient si cat timp este dus catre laborator, eu pana sa depistez boala am fost operat eronat de apendicita am facut numeroase endoscopii efectiv nu imi dadeau doctorii de cap.eram un om terminat psihic, oricum este o boala foarte chinuitoare.