anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiti vre un remediu pentru mancarimi de piele? am fost diagnosticat cu pitiriazis vesicolor.cu ce se trateaza mai bine. stiti? spuneti-mi va rog.am fost la medici dar mi-am cam pierdut increderea. problema e de demult.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Pitiriazisul se trateaza cu multa rabdare. Mergi la farmaci si cere un preparat care se numeste solutie pentru pitirazis. Sunt doua flacoane de solutie pe baza de sulf. Cumpara si sapun de sulf. Timp de minim 3 luni, spala-te de doua ori pe zi cu apa calda si sapun de sulf si da-te cu aceasta solutie pe absolut toata pielea. Daca faci pauza, chiar si o zi, tot efectul poate sa se naruie. Sotul meu a avut si timp de aproape 6 luni, in fiecare dimineata si seara, dupa dus, il ungeam cu cele doua solutii succesiv (dura cam 30 de minute repriza).
In plus: toate hainele care vin in contact cu pielea: maiouri, tricouri, chiloti, sosete precum si cearsafuri si prosoape trebuie sa fie albe si sa le fierbi cu detergent cate 30 de minute dupa fiecare utilizare. Prosoapele se schimba dupa fiecare dus, cearsafurile o data la doua zile. Tricourile, chilotii, sosetele de 2-3 ori pe zi. De cate ori folosesti cada (chiar si pentru dus) o speli bine cu Domestos concentrat. Nu umbli descult prin casa ci numai cu sosete.
Daca respecti aceste norme, vei scapa de boala. Nu e usor, dar nici imposibil.

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din pacate, bolile din categoria psoriazis se pot doar ameliora, de scapat - nu.
Este pedeoparte din cauza sistemului nervos, pe de alta parte din cauza asimilarii deficiente a mancarurilor. Calmante slabe, ceaiuri si regim adecvat duc la reducerea simptomelor, inclusiv de mancarime, eruptie pe piele etc.

| mioara a răspuns:

Incearca un tratament naturist Calivita International

| claudiarebecca a răspuns:

In rpinicpiu, mergi la dermatolog si iti recomanda o solutie speciala pe care ti-o prepara apoi la farmacie pe baza de comanda si o aplici de doua ori pe zi. succes

| claudiarebecca a răspuns:

...si adaug ca e pitiriazis verzicolor - se gaseste in mai multe soiuri. daca urmezi tratamentul iti trece sigur dar tb sa te tii de el.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am si eu o mancarime insuportabila de piele. Din cate am studiat eu se numeste urticarie. Stie cineva un remediu naturist?