Buna,
Eu nu sunt din Brasov si nici nu am apelat vreodata la dermatolog desii m-am confruntat ani de zile cu acnee si exces de sebum.
Am constatat de mult faptul ca alimentatia (in cazul meu) era nr. 1 cauzator al acneei.
Din ziua in care m-am lasat complet de alimentele de tip dulce (orice aliment pe baza de zahar sau alte substante ne-naturale care fac compozitia dulce) fata mea s-a imbunatatit, cosurile au devenit rare, dar nu am terminat cu ele complet deoarece inca mananc gluten, fast-food, sare si evident alte condimente care fie nu sunt sanatoase, fie combinate nu se potrivesc in organism, si bineinteles toate acestea detin o cantitate mica de zahar in ele.
Deocamdata sunt mandra si incantata ca am renuntat complet la dulciurile din comert, iar pentru dulce consum fructe sau prin intermediul internetului gasesti o gama mare de dulciuri pe care le poti crea acasa vegane si fara zahar, raw sau gatite si chiar si fara gluten.
Astept sa mai avansez si sa reusesc sa renunt si la gluten (care este painea, snacks-uri, si orice aliment care este produs din faina alba, grau-intreg, secara, integrala), dar si orezul alb, carnea procesata contin gluten si inca cateva pe care le vei afla daca vei dori.
Cand tenul meu incepe sa scoata sebumul, ma spal cu apa si sapun.
Constat ca de la gluten, obrajii sunt rosii inestetic si se umfla.
Folosesc sapunuri naturale care si ele, la randul lor, mi-au imbunatatit viata. Nu sunt compatibila cu sapunurile din comert.
Stresul si lipsa suficienta a igienei chipului mai pot fi un factor, si fumatul si alcoolul, dar eu cred ca trebuie sa ne uitam in farfurie pentru inceput si la vicii.
Eu consider ca nu merita sa folosim creme sau medicamente daca nu este vorba de o acnee severa si daca nu ne-am imbunatatit viata, mai ales stilul alimentar.
Sper ca nu am deranjat cu acest raspuns.
Fiecare face cum doreste.
Numai bine si insanatosire completa a tenului!
Carmen133 întreabă: