| M.T a întrebat:

Stiti vreun tratamen naturalis (din plante ) pentru durerea de gat?
tocmai ce am teminat de luat reteta si acum am o durere de gat...si nu mai stiu ce sa fac is foarte sensibila stiti daca ma pot trata ca ceaiuri ceva? va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| micurutza2005 a răspuns:

Deci in primul rand cand te doare gatul sau ai ceva cu el nu se bea fierbinte pentru ca poti agrava si arde caile respiratorii care si asa sunt inflamate si lezate de boala, ci se bea ceaiuri calde dar nu fierbinti ca accentueaza iritatiile de pe laringe bronhii etc. poti lua dropsuri tantum verde sau strepsils sau mai e ceva pe baza de propolis, miere care e foarte bun de supt pentru ca distruge bacteriile care se instaleaza din cauza leziunilor de pe caile respiratorii, poti sa pui comprese cu apa si spirt pe gat si o schimbi cand incepe sa se usuce mie imi ia durerea de gat foarte repede asta dar sa nu uiti sa pui si putina apa nu doar spirt simplu ca poate irita pielea tinut mult, poti incalzi sare dura de preferat si pusa intr-o soseta sau ceva si tinuta asa calda pe gat, piept, pentru tuse daca ai si de aia e bun ceaiul de cojite de nuca aia mai moale din interior de langa miez (nu coaja tare)cu o ceapa mica se fierbe pana se coloreaza apa si apoi se pune miere si lamaie si se bea incet asa caldut, sau ridiche neagra se scobeste si se pune miere sau zahar si la cald sa se topeasca zaharul si sa lase zeama ridichea si acel sirop il bei si e bun pentru tuse, tinctura de propolis cateva picaturi pe un miez de paine cu putina miere e iar dezinfectant si calmant de dureri de gat dar nu baut singura tinctura de propolis ca arde pe gatul bolnav, si mai sunt multe altele asa ca succes si sanatate.

8 răspunsuri:
luciana
| luciana a răspuns:

Cel mai la indemana remediu, este sa faci gargara cu apa si sare dizolvata 1 lingurita cu varf la 3/4 pahar cu apa; cu cat e mai sarata cu atat mai bine; faci gargara si arunci apa din gura si faci de cateva ori si stai asa 1 ora fara sa mananci sau sa bei, sau de poti sta mai mult este si mai bine si apoi repeti de cate ori vrei; asta faci daca inca nu ai febra, este o metoda sigura, dar babeasca si o am de la doctorita fetelor; ea nu era pentru. medicamente, ci la inceput incerca ceva natural. Daca insa faci febra, mergi la doctor neaparat. Multa sanatate Lucien.

| nicky a răspuns:

Exista o tinctura de propolis sau pastile cu propolis la farmaciile naturiste, daca vei merge iti vor recomanda doamnele de acolo ce sa iei si atentie! lichidele le consumi la temperatura camerei, nu calde sau reci.

| DeeaPustoaica a răspuns:

Bea multe lichide fierbinti, foloseste medicamente pentru imunitate cum ar fi Propol sau Minimartieni big grin. Poti incepe cu un paracetamol sau fervex impotriva racelii.De la durerea in gat vine si raceala. Paracetamolul este iarasi bun. Daca chiar ai amigdalele umflate si nu iti trece cu nimic(am trecut prin asta) foloseste un medicament foarte bun(costa in jur de 20-30 de lei) numit Zinat(asa se pronunta nu stiu daca asa se scrie exact).

| christabell a răspuns:

Miere-fara bei apa dupa, gargara cu sare si musetel, bandijonari cu albastru de metil si ceva ce va parea cam ciudat, dar mexicanii cu asta se trateaza si am incercat si eu cu succes:ardei iute foc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Ceai de gălbenele su de mușețel: calmant, antiseptic, cicatrizant.
Consumat cald sau gargară.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Durerile in gat repetate sunt datorate uneori de streptococul beta hemolitic, stafilococul auriu si alti microbi si virusi, la institutul Cantacuzino sunt vaccinuri impotriva acestora.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scuze nici eu nu stiu is exact in dituatia ta sad

| Sabou_Gabriel_1995 a răspuns:

Incearca sa faci gargara cu otet de mere, iar apoi sa iti prepari un ceai. Cand este călduț dilueaza in el 2-5 picaturi de tinctura de propolis.