anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiu ca am mai postat intrebarea asta dar este o urgentaaa! Buna astazi din greseala mi-am rupt o alunita de pe cap! Ce ar trebui sa fac? Este grav? Daca as putea rezolva imi spuneti cum si cam cat costa! va rog mult cine ma ajuta primeste 5 funde pentru ca eu o sa postez ce 5 ori intrebarea anuntand pe cel ce ma va ajuta! Urgent! Va rog! Sunt disperata!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu s-a intamplat nimic grav. O singura rupere a unei alunite nu duce la nici o complicatie si nu impune tratament. Las-o in pace si gata. Daca o rupi frecvent, va trebui sa mergi la un dermatolog, dar daca accidentul nu se mai repeta, nu vei pati nimic.
In nici un caz nu vreau 5 fundite, fiindca asa ceva este impotriva regulamentului si se numeste hotie. Iar eu nu as vrea sa fac parte din ceva atat de urat. De aceea, de la tine, nu vreau nici macar o fundita. Asadar, chiar daca raspunsul iti este de folos, te rog doar sa tii seama de el si sa nu il recompensezi cu nimic

5 răspunsuri:
| ZoeyMe a răspuns:

Du-te urgent la medic caci pot fi cancerigene.Conteaza si dimensiunea acesteia si cat de mare este ruptura.

| gigel68 a răspuns:

Mergi la un medicul de familie sa iti dea o trimitere la dermatolog. dermatologul o sa iti verifice alunita si daca se poate opera sa-i ceri o trimitere la chirurgie plastica si mergi sa ti-o scoti. in functie de marimea ei o sa ramana o cicatrice care in max 6 luni nu se va mai observa.
diferenta dintre chirurgie si chirurgie plastica e ca la chirurgie plastica te coase cu ata resorbabila pe sub piele. ata nu se vede deloc, nu raman urme de la cusatura.
nu fi disperata, am avut o alunita rupta in urma cu vreo 5 ani, in acest timp a crescut in dimensiuni. pana anul trecut cand am scos-o. acum totul este bine.

| RaduPhantom a răspuns:

Ai intrebat de 5 ori si ti sa raspuns la fel... cat o sa continui?

| wintage a răspuns:

Doar de vreo 3-4 ori ai postat.
Cand ti-ai rupt-o? S-a agravat? Nu poti merge la un dermatolog?

| Rj a răspuns:

Nu trebuie sa fii disperata, pentru ca daca mergi la dermatolog nu este absolut nimic grav. Insa trebuie neaparat sa mergi pentru ca altfel se poate agrava. Nu cred ca o sa coste mult, intereseaza-te intai la doctorul de familie. Mult succes.