Am experimentat un episod de schizofrenie cand am folosit ceva foarte psychedelic. Pe langa faptul ca eram 90% pe punctul de a imi pierde cunostinta, vorbeam singur cu un 'prieten' si abia dupa 20 de minute mi-am dat seama ca nu era nimeni in camera. M-am speriat, am iesit in scara blocului, iar la ultimile trepte am auzit acele voci de care tot vorbesti. Nu sunt practic voci, sunt doar niste sunete rostite in soapta, nici macar nu le-am inteles, dar cert e ca erau foarte multe, se suprapuneau si asta m-a facut sa tip. Nu sunt diagnosticat cu aceasta boala dar am experimentat un episod la tomograf totul a iesit okay si de atunci nu mi s-a mai intamplat nimic dar a fost o experienta fascinanta si totodata terifianta. De asemenea, in momentul ala am realizat ca un schizofrenic nu poate face distinctia intre realitate si imaginatie. In momentul ala as fi jurat pe orice ca nu eram singur in camera si ca vorbeam linistit cu amicul meu.
Despre ce psihedelic este vorba? tare curios m ai facut! O halucinatie este definita ca o senzatie imaginara care este aparent reala. Iti imaginezi ceva si crezi ca este real. Este o exagerare faptul ca nu se distinge realitatea de imaginatie. Aici tine de ce crezi tu. Daca iti imaginezi un drac si crezi ca ar putea fi real,nu ti trebuie un psihedelic ca sa te bantuie. Sunt multi schizofrenici terorizati de vocile parintilor,sotilor, sefilor care le spun cat de inutili pot fi ei. Sa nu distingi e foarte greu. Se intampla de obicei cand nu dormi mult timp. Asa, si eu imi amintesc ce mi mai zic oamenii dar daca m ar ''bantui gandurile'', atunci m as putea incadra in boala, cel putin pana invat sa le depasesc.
Crede-ma ca in momentul ala chiar nu reuseam sa fac aceasta distinctie. Pur si simplu puteam sa jur ca totul s-a intamplat de fapt si n-a fost doar in mintea mea. Dupa asta, a urmat si halucinatia auditiva si nu mi-a luat mult sa ajung la concluzia ca a fost un schizo trip. Nu m-a bantuit niciun gan, a fost o simulare a bolii fara permisiunea mea si n-as putea sa o descriu mai bine de atat, a durat vreo 20 de minute. Mi-as dori sa stiu si eu structura chimica dar din pacate am doar banuieli pe care mi-ar face placere sa le discutam in privat
Sunt medici care spun ca shizofrenia este generata de anumiti parazitii intestinali care urca la creier.
O curatare de paraziti este benefica, cine stie, poate scapi si de schizofrenie.
Cauta pe internet legatura dintre paraziti si schizofrenie!
Cat priveste depresia si anxietatea, nu au nici o legatura cu schitofrenia!
Schizofrenia nu se face de la depresie si anxietate! Nu a fost stabilită o singură cauza pana acum pentru aparitia schizofreniei, dar se stie ca exista si ceva componente genetice care determină aparitia bolii.
Sincera sa fiu nu prea inteleg întrebarea referitoare la halucinatii. Vrei ca cineva sa iti descrie cum "arată" o halucinație? Oamenii respectiv vad si aud lucruri ca si cum ar fi reale. Pentru ei sunt reale! Ce vad si aud depinde de tipul schizofreniei.
Halucinatiile vin însoțite si de delir( practic acele gânduri despre care vorbesti tu ). Intr-o schizofrenie paranoică de exemplu e posibil ca bolnavul sa fie convins că cineva vrea sa ii faca rau si mai mult de atât, sa vada oameni care îl urmăresc, monștri care vin după el, etc.
LarisaChe07 întreabă: