Salut,
Ceaiul energizeaza, tonifica, detoxifica organismul, vindeca si linisteste, calmeaza si te ajuta sa dormi bine, racoreste si, la nevoie, te hraneste.
Infuzia se face din frunze sau flori care nu se fierb niciodata. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, se inchide focul si se toarna fierbinte peste planta dupa trei, patru minute, nu imediat si nu clocotita. Amestecul se lasa la infuzat 10, 15 minute, timp in care se mai si raceste, se filtreaza si ceaiul se bea cald, in timp. Dupa preferinta, ceaiul se bea neindulcit sau indulcit cu zahar ori miere.
Decoctul se face din radacini sau scoarta, care se pun la fiert in apa rece si, dupa indicatii, amestecul se fierbe 10 sau 15 minute, dupa ce apa incepe sa clocoteasca.
Se face o greseala foarte mare cand se prepara ceai pentru toata ziua. Ceaiul se face in cantitati mici si se bea dupa ce a fost preparat, atunci cand calitatile ii sunt mai puternice. In timp, ceaiul se degradeaza, isi schimba culoarea si gustul. Nici reincalzit nu mai este ca atunci cand a fost proaspat preparat.
Acelasi tip de ceai nu se consuma prea mult timp. Dupa o luna se face o pauza de 10, 15 zile, absolut necesara, dupa care consumul poate fi reluat. Ceaiul verde sau cel negru au multa teina si se recomanda, mai ales, in prima parte a zilei.
Dupa ora 4 dupa amiaza, aceste ceaiuri excitante pot provoca insomnii. Copiii, femeile insarcinate si cele care alapteaza nu trebuie sa bea ceai verde sau negru, care au aceleasi efecte ca si cafeaua. Seara se recomanda ceaiuri calmante, linistitoare, care induc somnul - din valeriana, sunatoare sau hamei.
Persoanele care beau ceai in scop terapeutic trebuie sa tina cont de recomandari si sa-l bea inainte de masa sau dupa masa. Ceaiul de placere se poate bea oricand, cu conditia sa fie corect preparat si bine dozat.
Infuzia se face din frunze sau flori care nu se fierb niciodata. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, se inchide focul si se toarna fierbinte peste planta dupa trei, patru minute, nu imediat si nu clocotita. Amestecul se lasa la infuzat 10, 15 minute, timp in care se mai si raceste, se filtreaza si ceaiul se bea cald, in timp. Dupa preferinta, ceaiul se bea neindulcit sau indulcit cu zahar ori miere.
Decoctul se face din radacini sau scoarta, care se pun la fiert in apa rece si, dupa indicatii, amestecul se fierbe 10 sau 15 minute, dupa ce apa incepe sa clocoteasca.
Se face o greseala foarte mare cand se prepara ceai pentru toata ziua. Ceaiul se face in cantitati mici si se bea dupa ce a fost preparat, atunci cand calitatile ii sunt mai puternice. In timp, ceaiul se degradeaza, isi schimba culoarea si gustul. Nici reincalzit nu mai este ca atunci cand a fost proaspat preparat.
Acelasi tip de ceai nu se consuma prea mult timp. Dupa o luna se face o pauza de 10, 15 zile, absolut necesara, dupa care consumul poate fi reluat. Ceaiul verde sau cel negru au multa teina si se recomanda, mai ales, in prima parte a zilei.
Dupa ora 4 dupa amiaza, aceste ceaiuri excitante pot provoca insomnii. Copiii, femeile insarcinate si cele care alapteaza nu trebuie sa bea ceai verde sau negru, care au aceleasi efecte ca si cafeaua. Seara se recomanda ceaiuri calmante, linistitoare, care induc somnul - din valeriana, sunatoare sau hamei.
Persoanele care beau ceai in scop terapeutic trebuie sa tina cont de recomandari si sa-l bea inainte de masa sau dupa masa. Ceaiul de placere se poate bea oricand, cu conditia sa fie corect preparat si bine dozat.
Infuzia se face din frunze sau flori care nu se fierb niciodata. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, se inchide focul si se toarna fierbinte peste planta dupa trei, patru minute, nu imediat si nu clocotita. Amestecul se lasa la infuzat 10, 15 minute, timp in care se mai si raceste, se filtreaza si ceaiul se bea cald, in timp. Dupa preferinta, ceaiul se bea neindulcit sau indulcit cu zahar ori miere.
Decoctul se face din radacini sau scoarta, care se pun la fiert in apa rece si, dupa indicatii, amestecul se fierbe 10 sau 15 minute, dupa ce apa incepe sa clocoteasca.
Se face o greseala foarte mare cand se prepara ceai pentru toata ziua. Ceaiul se face in cantitati mici si se bea dupa ce a fost preparat, atunci cand calitatile ii sunt mai puternice. In timp, ceaiul se degradeaza, isi schimba culoarea si gustul. Nici reincalzit nu mai este ca atunci cand a fost proaspat preparat.
Acelasi tip de ceai nu se consuma prea mult timp. Dupa o luna se face o pauza de 10, 15 zile, absolut necesara, dupa care consumul poate fi reluat. Ceaiul verde sau cel negru au multa teina si se recomanda, mai ales, in prima parte a zilei.
Dupa ora 4 dupa amiaza, aceste ceaiuri excitante pot provoca insomnii. Copiii, femeile insarcinate si cele care alapteaza nu trebuie sa bea ceai verde sau negru, care au aceleasi efecte ca si cafeaua. Seara se recomanda ceaiuri calmante, linistitoare, care induc somnul - din valeriana, sunatoare sau hamei.
Persoanele care beau ceai in scop terapeutic trebuie sa tina cont de recomandari si sa-l bea inainte de masa sau dupa masa. Ceaiul de placere se poate bea oricand, cu conditia sa fie corect preparat si bine dozat.
Succes,