M-a tras curentul este o superstiție românească pe care alte popoare nu o au. De exemplu pe ungurii din Ardeal, nu îi trage. Bețișoarele nu ajung până în fundul urechii. Dacă te doare și umechea și măseaua, ai o infecție în zonă care nu vine de la curent.
Aici pot intra si doctori doar ca nu spun ca sunt doctori poate. E normal sa patesti asa daca te-a tras curentul, va trece.
Daca simti ca se agraveaza, te duci la medic si vezi ce spune.
Parintii tai au dreptate. La unii li se stramba si gura la un curent mai puternic, e f periculos.
Nu ti-a ramas nici o apa in ureche, ca daca ramanea auzeai mai prost cu urechea aia.
E posibil ca sa-ti erupa o masea de minte. Sau sa ti se fi declansat o durere de la o masea care avea deja o problema, care era deja cariata. Orice durere iti da un semn ca problema exista deja acolo de ceva timp. Deci, daca e cazul de durere, atunci, clar trebuie sa mergi la un control la dentist.
Daca te mai doare maseaua, foloseste glicerina cu anestezie. Asa ii spune, o gasesti la farmacie. Este o solutie mai cremoasa, precum mierea, intr-o sticluta micuta. Iei un betigas de ureche, il inmoi in ea si ungi usor cu ea gingia si in jurul maselei. Dar nu o sa te ajute pe termen lung. In rest, paduden de 400 mg sau paracetamol de 500 mg la 8 ore.
Dar crede-ma ca nu vrei sa mai stai asa, fara sa mergi la dentist. Eu am patit-o. Am tot amanat din cauza unor examene si cand m-am dus, era destul de tarziu. Aveam dureri cumplite de masea, atat urechea cat si capul ma dureau. Si spre nefericirea mea, a trebuit sa merg si la mai multi dentisti, fiindca mi-am luat o teapa mare, pe care ti-o poti lua si tu.
Prima dentista mi-a zis clar ca maseaua era atat de afectata incat puroiul a ajuns la radacina si ca sa nu se mai streseze ea, avea de gand pur si simplu sa o scoata. Am refuzat. A zis ok, incercam cu un tratament de canal. Adica ce trebuia sa faca era sa ajunga pe toate canalele maselei pana la radacina, sa scoata puroiul, infectia de acolo si nervii aferenti, dupa care sa curete, sa sigileze si sa restaureze dintele. Suna complicat, nu? Asa i s-a parut si ei. De asta nici nu a vrut initial sa se bage la asa ceva. Dar cum tratamentul e destul de scump, dentista a acceptat.
Problema majora pe care a comis-o este ca atunci cand trebuia sa curete acele canale subtiri precum un ac, ea a ales sa le curete cu ace pe viu. Adica, fara anestezie. Motivul invocat a fost ca doar tresarind eu de durere, isi va da ea seama daca a ajuns cu acul pana sus la radacina. Si inchipuie-ti cum stateam eu pe scaunul ala la dentist ca in filmele horror si cu dentista aia care ma fu%%a efectiv cu acul in sus si-n jos pe canal, iar eu muream acolo de durere si la fiecare atingere. Si nesimtita, tot ea se enervase ca n-am lasat-o sa lucreze. Ca sa vezi ce oameni. Ca cica "nu-ti dau anestezie, ca altfel nu-mi mai dau seama cand ajung spre radacina" Ce tampita.
A trebuit sa renunt la serviciile ei. Dar deja eram oricum ciuruita la propriu. Aveam dureri mai mari decat atunci cand am intrat la ea. Si abia dupa aceea, dupa ce m-am mai documentat putin, am aflat ca de fapt, metoda ei de a curata canalele maselei cu acele pe viu, fara anestezie, era o metoda foarte invechita si deloc favorabila pentru starea pacientului de pe scaun. Intre timp, am ales sa merg la cei mai buni dentisti din oras. Si acolo chiar s-a vazut diferenta de lucru. Da, si ei mi-au zis ca maseaua era intr-o stare grava, dar au facut tot posibilul sa o salveze, fara sa simt nicio durere. Tot cu acele m-au curatat pe canale, dar n-am mai simtit nicio durere, fiindca mi-au dat mai multe anestezii. Si inainte de orice injectie cu anestezie, mi-au uns ginia cu acea glicerina cu anestezie despre care ti-am zis.
Nu mai spun ca au folosit apartura de ultima generatie, cu care mi-au masurat dimensiunea inaltimea si grosimea canalelor, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa frece in sus si-n jos cu acele pana dadeau de radacina. Au folosit diversi dezinfectanti ca sa inlature infectia de acolo, diverse ace fine cu care au curatat canalele si cu care au scos puroiul care s-a intins pana la radacina. De aia ma dureau maseaua+urechea+tot capul. Deci, vezi ca nu e de gluma.
Toata treaba asta a durat cam vreo 3 ore si daca m-ai fi vazut, ai fi zis ca sunt intr-o adevarata operatie. Am fost redusa la orizontala, cu diverse anestezii locale si cu multe ace si ustensile folosite in gura mea. Nu mai zic de grija si precizia pe care a trebuit s-o poarte dentistul fata de locurile acelea indepartate si sensibile dinaintrul maselei mele. Apoi, mi-a refacut dintele, punandu-mi o coroana.
Totul a costat peste 1000 de lei si daca as fi mers mai repede, as fi dat sub 500 de lei, daca era intr-o stare mai buna maseaua. Asa ca, invata din greselile altora si mergi cat mai repede la dentist. Altfel, o sa scoti mai multi bani din buzunar decat ar fi nevoie in mod normal. Oricum in fiecare an, trebuie in mod normal sa mergi la 2-3 controale de rutina la dentist, asa ca du-te.
Ai tau au dreptate tea tras curentul îți va trece nu te psnica ia ceva pentru dureri de la farmacie
Mie mi s-a intamplat la fel, doar ca nu m-a durut urechea, ci doar maseaua. Mi s-a calmat durerea si mi s-a desumflat maseaua cu:
-Paradontax
-Gengigel
-ceai cald de `musetel