| TimberWolf a întrebat:

Stiu ca va doare la banana/savarina de oricine si orice de cand toti au devenit roboti dar simt nevoia sa scriu asta pentru ca nu are cine ma asculta.
Aveam si inainte depresie foarte urata cu nesomn, stari de sfarsit, ganduri suicidale, probleme digestive, anxietate, etc.
Dar de cand mi-am eutanasiat si ingropat cainele pentru ca era batran si foarte bolnav ma simt extrem de rau si vinovat si orice imi declanseaza stari grave de depresie si incapacitatea de a face orice, imi vine sa plang, nu pot face nimic, imi vine sa ma refugiez in alcool doar sa nu mai am starile astea atat de nasoale.
Mi-am ingropat copilul, el era singurul caruia chiar ii pasa de mine si ma iubea, singurul care m-a iubit vreodata, eu l-am dus la eutanasie, eu am sapat groapa si acum imi vine sa mor!
Stiu ca trebuia facuta treaba dar ma simt extrem de rau si de vinovat, nu mai stiu ce sa fac...
M-am saturat de toate rahaturile astea, de izolare, de probleme, de oamenii de rahat, sunt deja prea multi ani si nu stiu cat mai pot duce.
https://www.youtube.com/watch?v=tII1i6OcWcI

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
16 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu e asa ca pe toti ii doare la banana de x si y, nu generaliza.
Nu de cand au devenit roboti, lumea multi au fost asa de cand e lumea, nu au treaba cu ceilalti, stau cu ei doar la bine, cat ii distrezi, cand nu, nu mai esti bun. Eu de aia am doar 3 prieteni f buni de peste 20 de ani si atat, in rest nu am treaba tocmai ca-s oameni care nu au ce trebuie pe parte emotionala.

Eu iti dau solutia, te duci la un medic psihiatru, ii explici sincer tot, iar el va decide daca e cazul de tratament, de psiholog sau de ambele.

Nu cainele e treaba, tu ai depresie de dinainte, ai boala netratata, aia e problema. Asta cu, cainele doar a agravat treaba.
Depresia e ca o lupa, amplifica suferinta pentru anumit lucru pentru care in mod normal sufereai mai decent.

Nu te duci la medic, poti ajunge sa faci o prostie dupa un timp, nu te juca cu asta! Eu am fost printre medici, am citit cazuri, tratamente, etc, etc, nu zic din auzite.

In momentul cand nu mai ai depresie, o sa te doara in pix de oamenii de rahat, o sa iti vezi de ce-ti place sa faci si cu asta basta.
Totul e capcana depresiei.

| TimberWolf explică (pentru Mosotti):

De acord cu tine, dar amtidepresivele au 7 fete!

| Mosotti a răspuns (pentru TimberWolf):

Dar si asa ce faci? Depresia ta are o fata dar neagra si urata care-ti fura viata!
In ce sens au 7 fete antidepresivele?

Si atunci? Si daca mai stai asa, e posibil sa devi netratabil si sa se agraveze boala si mai tare.
Antidepresivele nu fac rau, merg sau nu merg, depinde de om si ce antidepresiv merge.
Ma refer alea care nu sedeaza din seria SSRI si altele.

Si dupa un timp se scoate tratamentul si ramai bine daca e luata din pripa, daca nu...si se duce omu mai in colo cand e mai grav e posibil sa fie nevoie sa iei toata viata dar macar sa fi cat de cat.
Si faza trei, sa nu mai merarga nimic daca se cronicizeaza.

O zici ca si cum ai de ales, vrei viata inapoi trebuie sa incerci, altfel ai viata sigur terminata.
Nu merge unul, da medicul altul, si din a doua oara sigur o ia, desi la multi o ia din prima la o luna de cand au inceput sa ia.

Antipsihoticele sedeaza, dar nu ai schizo, si alea-s mai periculoase, sedeaza adica chestia aia 'te face leguma", pot urca pofta de mancare.

Asa ca iti alegi ce vrei sa faci cu viata ta! Sa nu zici "nu am stiut ce sa fac".
Iti zic ca eu am experienta pe domeniu, nu zic asa aiurea din auzite.

Esti pe langa subiect fratelo, exsista tratament fara medicamente, regim, sport, stil de viata, etc.

Dar cine dracu poate sa le tina asa strict fara sa bea o palinca?
Eu am tinut 6 luni inainte si eram super si la somn si la tot, dar izolarea ma omoara, nu am cu cine sa vorbesc toata ziua, cand sunt liber simt ca innebunesc, doar cu betivii mai stau la o bere sa mai treaca timpul
De curand am tinut regim alimentar si am baut doar cacao, dupa 2 zile se vedeau ceva imbunatatiri. Cacao e super bun pentru creier.

Nu stiu ce tratament zici tu acolo ca tot nu esti bine!

Cacaoa nu am zis ca nu e buna pentru creier, daca se vedeau imbunatatiri, e bine. Eu mai beam lapte cu cacao si indulcitor.

Cu palinca poate cu un antidepresiv SSRI mai merge, nu prea are ce face asa rau, face cu alea de sedeaza, ca iti amplifica sedarea alcoolul.
Bine, sa nu exagerezi si cu palinca.

Fa cum zici sa vedem esti bine constant cum trebuie?
Sa nu te mai rupa nici izolarea.
Sa iti vezi de ale tale fara sa depinzi de compania unor eventuali oameni care oricum ar fi falsi majoritatea si ar fi cu tine doar la bine.

Si eu eram singur si izolat ca nu ma intelegeam cu nimeni si iti zic ca NU imi era nasol, pana pe la 20 de ani eram izolat eu cu ale mele, TV, calculator, piscina, etc, muzica.
Cand depresia apare, suferim din orice chestie din asta.
Si juri ca ala e motivul.

De pe la 20 ani am dat de prietenii astia intamplator si ei cu ceva probleme. Deci ani mie nu mi-a fost nasol fara altii.

Traume din copilarie, izolare, oameni de rahat acasa, servici, cum sa nu faci depresie?
Ani de abuz de alcool atunci am vazut ca nu mai pot dormi

Da, poate te ajuta un psiholog in cazuri din astea.

Unii fac depresie altii nu, depinde si de predispozitia genetica.
Ca unii ajung infractori si tot nu fac depresie din familii urate.

| TimberWolf explică:

Ce *** mea vrei ma?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Seara buna. Probabil nici nu are rost sa iti explic, dar o fac oricum. Inainte sa iti trimit mesajul in care am precizat ca nu am fost online, am mai scris unul (destul de lung) in care incercam sa te incurajez. Tin minte ca am dat send de vreo trei ori, si nu mergea. M-am gandit ca-i in curs de trimitere. In fine. Cel mai probabil nici n-o sa citesti asta, dar eu iti zic SINCER ca nu inteleg cu ce dracu ti-am gresit

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Probabil a fost o eroare la mesaj, o confuzie, poate nu a aparut acel mesaj.
Eu odata cand am intrat aici totul era chirilic scris! Cu semne, nu stiu cum, am clear cache de la browser si a mers apoi.
Chestie care pe softpedia nu s-a intamplat.

Minte fratelo, tu chiar crezi ce zice?

De unde stia ea ca n-am primit mesajul, nici macar nu i-am zis.

Da, nu stiu ce si cum cu ea.
Eu am zis ca imi imaginam eu ca ar putea fi, nu eram sigur.
Dar ti-a zis ceva nasol in alte mesaje?

M-a amenintat ca se dezbraca in pixda goala laughing
Iti dai seama ca daca era vreo bunaciune nu statea aici de vorba, era cu pularaii in caznae.

De aia facd drumetii, e o urata pe care n-o baga nimeni in seama!

E, acum asta e, nu scrie nciaieri ca bunaciunile nu stau si pe aici de vorba, forumeala e o pasiune, am doamne moderatori si pe softpedia care au familie, copii si e o pasiune sa mai vina si pe forum desi nu stau toata ziua buna ziua.

Nu stim daca o baga sau nu cineva in seama daca face drumetii.