anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiu pe cineva care are 26 de ani si i-a fost depistata ambliopia. Credeti ca se mai poate face ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
carla
| carla a răspuns:

Nu sunt medic, dar am gasit cate ceva pe net referitor la tratamentul pentru aceasta boala. Cel mai bine ar sa se duca la medic si sa-i explice daca exista tratament sau nu:
Cum se poate trata ambliopia?
Tratamentul este cu atat mai eficient cu cat este inceput mai devreme, cele mai bune rezultate fiind obtinute la copiii care au beneficiat de tratament adecvat inainte de varsta de 10 ani.
Exista mai multe metode de tratament, prescrise in functie de afectiunea asociata ambliopiei:

A. In cazul ambliopiei anizometropice exista doua optiuni de tratament:

1. Aplicarea unui petic pe ochiul sanatos in scopul de a forta utilizarea ochiului ambliopic; durata tratamentului variaza de la cateva saptamani la cateva luni, direct dependenta de rezultate;
2. Utilizarea picaturilor de atropina la nivelul ochiului sanatos; atropina determina incetosarea vederii, stimuland astfel activitatea ochiului ambliopic. ATENTIE! Atropina poate avea efecte secundare, precum:
fotosensibilitate (sensibilitate crescuta la lumina)
inrosirea tegumentelor
paralizia muschiului ciliar ce poate afecta capacitatea de acomodare a ochiului (la distanta, de exemplu)
B. Cand ambliopia este asociata cu strabism, cea mai eficienta forma de tratament o reprezinta abordarea chirurgicala, ce permite corectarea defectului muscular de la nivelul ochiului si, in consecinta, corectarea ambliopiei; tratamentul este similar si pentru pleoapele cazute.

C. in cazul in care ambliopia este cauzata de miopie, hipermetropie sau astigmatism tratamentul consta in prescrierea unor ochelari sau a unor lentile de contact speciale;

D. atunci cand pacientul nu doreste o interventie chirurgicala, medicul poate recomanda terapia vizuala ce consta intr-un set de exercitii ce urmareste sa imbunatateasca capacitatile vizuale; este utila in cazul ambliopiei cauzata de strabism, astigmatism, etc.

Datorita faptului ca nu exista rezultate notabile in ceea ce priveste tratamentul clasic al adultilor diagnosticati cu ambliopie, in ultimul timp se vehiculeaza mai multe variante de asa-numit tratament alternativ. Astfel de metode alternative sunt:
stimularea magnetica transcraniana
imbunatateste sensibilitatea la contrast si viziunea spatiala
jocuri pe computer create special pentru a stimula activitatea ochiului ambliopic

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu conteaza ce credem noi...
Conteaza de la ce este si...parerea unui medic oftalmolog f. bun, dupa o examinare ff ampla de specialitate, la o clinica f.bine dotata!
In Cluj exista astfel de clinica (particulara) si medic specialist.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Azi am fost la un consult oftamologic cu un tanar de 19 ani dar din pacate e prea tarziu.Nu se mai poate face nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am 24 de ani si 2 doctori oftalmologi mi-au zis ca nu se mai poate face nimic

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu tocmai am facut o operatie cu laser acum aproape 2 saptamini si acum am o vedere perfecta, desi am fost diagnosticata cu ambliopie.Va recomand sa mergeti la clinica unde m-am operat, se numeste AMA OPTIMEX, Bucuresti, strada Toamnei 54, sector 2, la profesor dr. Mircea Filip

| Lety20 a răspuns (pentru anonim_4396):

Buna, spuneti-mi va rog, au trecut 11 ani de la operația cu laser, cum va simtiti acum? Ce puteti sa-mi spuneti despre urmarile operatiei?
Multumesc

| Didela a răspuns:

Terapia,,Neurovision" – noutate absolută în tratamentul ambliopiei la adult

http://www.ochiul-lenes.ro/

Terapie cu jocuri video, pentru tratarea ambliopiei la adolescenţi
Ambliopia este o tulburare vizuală care se dezvoltă în copilărie, de la naştere până la 6-7 ani. Cei afectaţi nu pot controla privirea unuia dintre ochi, iar celălalt ochi va încerca să compenseze deficitul. În acest mod, ochiul afectat va devenii "leneş".
Până acum, se credea că tulburarea nu mai poate fi corectată după ce copilul împlineşte 11 ani. Acum, însă, un nou studiu a descoperit că jocurile pe calculator pot repara această tulburare la adolescenţi.
Pentru acest studiu, dr. Somen Ghosh de la Colegiul Medical Naţional din Calcutta a împărţit subiecţii în patru grupuri: unul de control, două care au luat o varietate de nutrienţi şi un altul în care subiecţii au fost puşi să se joace zilnic, câte o oră, pe calculator.
Cercetarea a relevat că 30% dintre tinerii din cel de-al patrulea grup au înregistrat o îmbunătăţire a vederii după ce, pe întreaga perioadă a studiului, au urmat tratamentul standard pentru corectarea ambliopiei şi au petrecut zilnic o oră jucând jocuri video.

http://www.descopera.ro/......dolescenti

Aici poti citi despre un caz in care a fost nevoie de 7 ani ca ambliopia sa pota fi tratata prin tot felul de exercitii:

http://erou.stirileprotv.ro/index.php?uid=907795