Streptococul beta-hemolitic grup A se transmite prin contact direct între persoane, prin intermediul picăturilor Pfluge ( picaturi care se elimina in timpul stranutului, vorbitului etc) sau al secretiilor nazale, de aceea riscul de îmbolnăvire este mai mare în colectivităţi şi familie. Perioada de incubaţie a bolii variază între două până la cinci zile.
Dacă un pacient prezintă, în mai mult de trei culturi successive, Streptococ beta-hemolitic group A într-un interval de un an de zile, este posibil să fie o transmitere în cadrul familiei pacientului datorată unui membru al familiei sau unui contact apropiat care este purtător asimptomatic.
Atitudinea în cazul unui astfel de pacient este de a repeta examenul exsudatului faringian atât lui cât şi membrilor familiei sau contacţilor aproapiaţi şi iniţierea terapiei în funcţie de rezultatele obţinute.
Important este să se explice pacienţilor că periuţele de dinţi ca şi aparatele ortodontice folosite şi nedecontaminate corect păstrează bacterii pe suprafaţa lor, fapt ce poate determina apariţia infecţiilor recurente.
in cazul obtinerii unui rezultat pozitiv pentru streptococul beta-hemolitic grup a - medicul recomanda un atibiotic non-betalactam (clindamicina sau eritromicina).
Raspunsul este DA se poate transmite si prin sarut.
Mergi la doctor, vindeca-te si apoi fa ce iti place decat sa transmiteti de la unul la altul
anonim_4396 întreabă: