Strugurii rosii sunt mai buni pentru sanatate, pentru circulatie in special, imporiva unor boli inflamatorii, impotriva osteoporozei si a ulcerului gastic. Strugurii rosii protejeaza prin antioxidantii resveratrol şi quercetin, aceste substante se gasesc si in vinul rosu de aceea de exemplu in Franta unde se consuma mult vin rosu media infarctelor de miocard la 1000 de locuitori este mai mica decat media europeana.
Struguri Albi Usor digerabili, bogati in vitamine si saruri minerale, strugurii sunt revigoranti, depurativi, dau energie, au efect diuretic si laxativ. Proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.
Specialistul nostru Betty Ratiu, consultant in slabire si tratamente corporale recomanda strugurii deoarece "sunt printre cele mai benefice fructe pentru corpul uman. Acestia chiar daca sunt consumati toamna sub forma unei cure detoxifiante, se folosesc ca antioxidanti si pentru tratamentele corporale si faciale. In fiecare toamna se recomanda pentru curatarea colonului si detoxifierea organismului o cura cu struguri timp de 2 zile".
Pentru a beneficia de calitatile strugurilor ii poti introduce in meniul zilnic alaturi de alte alimente. In functie de gust, poti alege intre struguri albi sau rosii. Totusi, ai grija sa consumi struguri proaspeti, care au ajuns la maturitate, nu fructe care abia incep sa se coaca sau care sunt pe trecute. Trebuie sa-i mesteci bine, iar daca nu ai probleme intestinale sau digestive, ii poti consuma cu coaja si seminte - ambele fiind bogate in substante nutritive. Ideali sunt strugurii care provin din culturi biologice. Nu uita sa-i speli foarte bine inainte de a-i manca.
Ambii sunt foarte buni pentru sanatate. Strugurii albi sunt recomandati pentru cei anemici si cei negri pentru pers. cu probleme de vedere.